Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı AK Parti Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile partisinden ihraç edildi.

AK Parti Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın Karabük İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, Çaylı'nın kesin ihraç kararı ile AK Parti'den ihraç edildiğini söyledi.

2001 yılında AK Parti'nin Yenice ilçesinde kurucu ilçe başkanlığını yapan ve son iki dönemdir partisinden Belediye Başkanı seçilen Çaylı, bir süredir milletvekilleri ve il teşkilatı ile ters düşmüştü.

İlçe Başkanı Yılmaz Kırık'ın atanması ve ardından tek aday olarak kongrede seçilmesinden sonra, Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın İl Teşkilatına ve Milletvekillerine karşı muhalefeti ciddi anlamda sertleşmişti.

Çaylı ile diğer partililer arasında düşülen bu ters durum sonucu AK Parti Genel Merkezine ihraç istemi ile İl Başkanlığı başvuruda bulunmuş, Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu ise Zeki Çaylı'nın savunmasını almıştı.

Yüksek Disiplin Kurulu tarafından bu gün alınan karar sonucunda Zeki Çaylı'nın AK Parti'den ihraç edildiği öğrenildi.

Zeki Çaylı'nın ilçesinde kuruculuğunu yaptığı ve 16 yıldır siyaset yaptığı AK Parti'den ihraç edilmesi ile birlikte önümüzdeki günlerde nasıl bir sürece gireceği ise merakla bekleniyor.