Safranbolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan restaurant ve fırınları denetlendi. Fiyat listesi olmayan 8 iş yerine tutanak tutuldu.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki işletmelerde fiyat listesi denetimlerine başladı. Fiyat listesi bulunmayan 8 iş yerine tespit tutanağı tutuldu. Tüketicileri korumaya yönelik tedbirlerin alınması için ilçe genelinde bulunan gıda işletmelerinde ürünlerin fiyat listelerinin kontrolleri titizlikle sürdürüyor.

Ekiplerin denetimleriyle gerçekleştirilen kontroller kapsamında ilçede faaliyet gösteren fırınların ve restaurantların fiyat listelerinin kontrolünün yanı sıra genel sağlık şartlarına uygun olup olmadığına da dikkat ediliyor.

Fiyat listesi olmayan işletmelerin yasal mevzuata aykırı satış yapmış olduğunu belirten Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Dr. Fatih Ürkmezer şu ifadelere yer verdi ‘’Vatandaşımızın daha güvenli ve kaliteli bir hizmet alması, halk sağlığı ve güvenliği için gerçekleştirilen denetimlere büyük bir titizlikle devam ediyoruz.

Tüm işletmelerde incelemelerde bulunan zabıta ekiplerimiz, esnaf ve çalışanların yasal mevzuata aykırı satış yapanlara çeşitli uyarılarda bulunuyor’’dedi.

Daha güvenli bir Safranbolu için Zabıta ekipleri kent genelinde vatandaşın sağlığı ve güvenliği için 24 saat çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi