Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in katkıları ile ilçemizde bir Z Kütüphane daha öğrencilerin hizmetinde.

Safranbolu’da daha önce 4 okulda açılışları gerçekleşen, içerisinde bilgisayardan, zeka oyunlarına, çok sayıda kitaptan, dinlenme alanlarına kadar pek çok argümanı bulunduran Z Kütüphanelerin ( Zenginleştirilmiş ) 5. si Safranbolu Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Burak Ören, Kamu Kurumlarının İdarecileri, Okul Müdürü, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Edebiyat Öğretmeni Satiye Dağı; “ Gençlerimizin her gün yenilenen bilgiye ulaşarak sürekli değişen ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilecek şekilde yetişmeleri hepimizin arzusudur. Okuyan ve kütüphanelerden yararlanan bireylerin, ruhen ve bedenen daha sağlıklı olacağına ve toplumun sorunlarına kalıcı çözümler üreteceğine inanıyorum. Bu vesile ile her biri kültür ve sanat değeri olan şair ve yazarlarımızı öğrencilerimizin gönül bahçesine emanet ediyor, estetik tasarımı ile sizlere bahsettiğimiz bu muhabbet ortamından çok daha fazlasını bulacağınız Z Kütüphanemizi okulumuza kazandıran Başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Okul Müdürü Numan Tarhan ise, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinin ‘ Eğitimin İncisi ‘ sloganı ile eğitim öğretim çalışmalarını sürdürdüğünü ve Karabük İli genelinde öne çıkan okullar arasınde yerini aldığını söyledi.

Okulda yıl boyunca düzenlene çeşitli etkinliklerden de söz eden Tarhan, “ Her yıl Mayıs ayında düzenlene Bahar Şenliği, Geleneksel Kanyon Yürüyüşü, Müzik Çalışmaları, Tanıtım Gezileri bunlardan sadece bir kaçı. Yine Kaymakamlığımız tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Genç Kalemler Yazıyo projesine de 20 öğrencimiz ile katılım sağlıyoruz. Bu kapsamda akademik, sosyal ve kültürel açıdan öğrencileri geleceğe hazırlayan okulumuza Z Kütüphanenin kurulmasından dolayı da oldukça mutluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, öğrencilerimize yeni pencereler açacak olan Z Kütüphanenin kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Dr. Fatih Ürkmezer’e teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş yaptığı konuşmada; “ Hızla değişen ve dönüşen dünyada birçok kavramla karşı karşıyayız, küreselleşme, globalleşme, teknoloji diyoruz bu kavramların içerisini dolduracak nitelikli insan yetiştirmenin yolu da okumaktan geçiyor. Dünya ile rekabet edebilmek için kendi kültürel değerlerimizi yaşayıp bir sonraki kuşaklara aktarmanın yanı sıra, okuduğumuzu anlamlandırmak analiz etmek geri bildirimde bulunmak ve doğru davranışlarda bulunma gibi kavramları da içermekte. Bu kütüphanelerin kurulmasında Başta Milletvekillerimiz olmak üzere Sayın Valimize, Kaymakamımıza ve bu kütüphanelerin dolup taşmasına vesile olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise, “ Kaymakamlık ve Belediye olarak ekip halinde çalışıyoruz. Bu şekilde çalıştığımız sürece çok daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Hızla değişen dünyada önem verilmesi gereken konular arasında eğitim yer almakta. Ülkemizi daha müreffeh devletler seviyesine çıkarmak, daha üst seviyelere taşımak için daha çok çalışmak gerekiyor. Ancak bu çalışmaları bilgili ve bilinçli bir şekilde yaparsak hem içinde yaşadığımız toplum hem de ülkemiz bundan daha iyi faydalanacaktır” dedi.

Z Kütüphaneleri, sosyal faaliyetlerin ve geliştirilecek bütün eğitsel projelerin bir parçası olarak gördüğü kaydeden Ürkmezer; “ Safranbolu’da 1 yıl içinde 5’incisinin açılışını gerçekleştirdiğimiz Z Kütüphane projemize destek veren öncelikle Milli Eğitim Bakanlığımıza, Destek Hizmetlerimizin Genel Müdürü Sayın Salih Ayhan’a çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Önümüzdeki hafta bir Z Kütüphane açılışının daha gerçekleşeceğini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, sözlerini şöyle noktaladı; “ İnşallah 2 kütüphanenin daha sözünü aldık. Bu yıl bitmeden Safranbolulu çocuklarımıza bu kütüphaneleri kazandıracağız. Biz ne yaparsak yapalım kütüphanelerin içerisinde insan olmadan hiçbir işe yarmayacağını biliyoruz. Safranbolu olarak eğitim alanında ülkemiz genelinde çok iyi konumdayız.

Siz değerli öğrencilerimizden isteğimiz, kütüphanelere ilgi göstermeniz, dolayısı ile çok okumanız ve sosyal faaliyetlere katılım sağlamanızdır. Bizler Kaymakamlık ve Belediye olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu kütüphanelerin çocuklarımız tarafından sık sık kullanılacağına inanıyor, Z Kütüphanenin okulumuza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından önce okul öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi gezildi ardından kurdele kesildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve törene katılanlar okulun giriş katındaki Z Kütüphaneyi gezerken öğrenciler ile hatıra fotoğrafı da çektirdiler.
Editör: Haber Merkezi