KARDEMİR A.Ş.'DE YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA YOLBULAN MI YOKSA KAMİL GÜLEÇ Mİ OLACAK?

Kardemir A.Ş. geçtiğimiz hafta çok tartışmalı bir süreçten geçerek seçimli genel kurulunu gerçekleştirmiş ve şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri belirlenmişti.

Tüm tartışmalara rağmen hükümetin “KARDEMİR A.Ş.’de geçmiş yıllardaki yönetim istikrarı korunsun” mesajını vermesi ile Kamil Güleç ve oğlu H. Çağrı Güleç’in sorunsuz bir şekilde B Grubunu temsilen yönetime girmesinin yolunu açmıştı.

Mutullah Yolbulan’ın ileri yaşlılığının ardından, Yolbulan şirketlerinin sevk ve idaresini ele alan varisleri ile Güleç ailesinin ilişkileri kısa bir zaman diliminde çıkmaza girerek, adeta köprüler yakılmıştı. KARDEMİR A.Ş.’de seçimli kongre çıkmazı, Başbakan’ın, dolayısıyla hükümetin Güleç’lerin yönetimde yer almasını işaret etmesiyle kriz de sona erdi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI KİM OLACAK?

Tartışmalı KARDEMİR A.Ş. genel kurulunun tamamlanmasının ardından, şimdi “Kim Yönetim Kurulu Başkanı olacak?” süreci başladı.

Önümüzdeki hafta içi toplanması beklenilen ilk Yönetim Kurulunda Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekili, üyeler arasında yapılacak olan seçimle belirlenecek.

1995 yılından bu yana KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olan ve son 20 yıla yakındır Başkan Vekilliği görevini yürüten Kamil Güleç ile Mustafa Yolbulan, Yönetim Kurulu Başkanlığı için çalışma içine girdiler.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)  tarafından atanan 4 bağımsız üye dışında, 7 kişilik ana yönetimde 5 kişi ile ağırlığını koruyan Mustafa Yolbulan’ın, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılırken, “Hükümet acaba bu sürece de müdahil olacak mı?” sorusu kamuoyunda ağırlığını koruyor.

Hükümet verdiği mesajla Kamil Güleç’in elini güçlendirerek, rahat bir şekilde oğluyla yönetime girmesini sağlarken, şimdi Yönetim Kurulu Başkanı olmasını da sağlayacak mı?

Siyasi irade, KARDEMİR A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı sürecinde Kamil Güleç’i işaret ederse, 4 Bağımsız üyenin desteği ile yine rahat bir şekilde Yönetim Kurulu Başkanlık koltuğunun yolu açılmış olacak.

11 Kişiden oluşan KARDEMİR A.Ş. Yönetiminde 5 üye Yolbulanlar’ı temsil ederken, 2 üye Güleç ailesini temsil ediyor. 4 Üye ise bağımsız olarak yönetim kurulunda yer alıyor.
Editör: Haber Merkezi