Karayolları tarafından mucur dökülen ilçe ve grup yolları tehlike saçıyor.

Dünya’da ve ülkemizde büyük çapta terk edilen mucur dökme tekniğiyle yapılan satıh kaplama işlemi bölgemizde yaşanan olumsuzluklar ve şikayetlere rağmen hala uygulanmaya devam ediyor.

Ovacık ve Yenice yollarında yeni yapılan satıh kaplama işlemi mucur tabir edilen küçük taşların zift üzerine dökülmesi ile yolda ilerleyen küçük büyük tüm araçlarda tehlike oluşturuyor. Yapılan bu uygulama ile vatandaşın aracına silindir görevi yükleyen yetkililer, camları kırılan, araçları zarar gören ve hatta kazayla burun buruna gelen vatandaşların şikayetlerine ise kulak asmıyor.

Ovacık ve Yenice yolunu kullanan vatandaşlardan haber merkezimize ulaşan çok sayıda şikayete göre sürücüler “Ovacık yolu berbat hale gelmiş. Yeni diye yapılan asfalt malzeme kalkmış. Üstüne dökülen çakıl taşları da tam oturmamış. Asfalt zifti ve çakıl taşları lastiklere yapışarak aracın hareket etmesini zorlaştırıyor.” dediler.

Maddi hasarın yanı sıra kaza riski de oluşturan bu uygulama karşısında vatandaşlar, “Bu yolu kullanmak zorundayız. Camı kırılan onlarca insan var. Bu yolu her gün gidip gelen yüzlerce araç bu çileyi çekiyor. Bu zift nasıl temizlenecek bilmiyoruz. Ovacık yolunu kullananlar için büyük bir mağduriyet söz konusu. Yetkililerden bu duruma kayıtsız kalmamalarını ve ivedilikle bu uygulamaya son verilerek genel standartların uygulanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Editör: Haber Merkezi