KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan, Genel Müdür'ün iç denetim mekanizmasının çalışması nedeniyle izne çıktığını belirterek, yönetim kurulunun uyum içinde çalıştığını vurguladı.

Yolbulan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Bildiğiniz gibi, küresel çapta yaşadığımız salgın sebebi ile bir süredir yönetim kurulu toplantılarımızı uzaktan gerçekleştirmekteydik. Normalleşme süreci kapsamında, 15/06/2020 tarihinde yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte şirketimizde bir araya gelme fırsatı bulduk.

Uzun bir sürenin ardından bir araya geldiğimiz yönetim kurulu toplantımızda, öncelikli olarak şirketimizin gelecek planlarının ele alındığını ve önümüzdeki dönemlerde çelik sektörünü nelerin beklediğini görüştüğümüzü belirtmek isterim. Ek olarak, şirketimizin kurumsal yapısına uygun olarak ve yönetim kurulumuzun görevlendirmeleriyle yapılmakta olan bir iç denetim sürecinin içindeyiz. Bu sürecin daha şeffaf ve daha bağımsız olması gayesi ile Genel Müdürümüz Dr. Hüseyin Soykan’ın izne çıkmasına ve yerine vekâlet görevi ile Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcımız Reyhan Özkara’nın tayin edilmesine yönetim kurulumuz uzlaşı ile karar vermiştir.

Yönetim kurulumuzda yer alan bağımsız üyelerimiz ile birlikte KARDEMİR A.Ş.’nin ve dolaylı olarak Karabük’ün geleceği için uyum içinde çalışmaktayız. SPK tarafından şirketimizin daha şeffaf ve daha kurumsal olması açısından görevlendirilen bağımsız üyelerimize seçildikleri günden itibaren şirketimizin menfaatine dayalı çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Şirketimiz; yönetim kurulu üyeleri, üst yönetimi, şirket yöneticileri, müdür kadroları ve tüm çalışanları ile birlikte görevinin başındadır. KARDEMİR A.Ş. sadece Karabük için değil tüm Türkiye için önemli bir şirkettir. Biz tüm sorumluluklarımızın bilincinde olarak hedeflerimiz doğrultusunda; üretmeye, istihdam sağlamaya ve bu ülkeye katma değer yaratmaya devam edeceğiz.

Kardemir bir ailedir.