KARABÜK'te,  çalışanlarına mola arasında mangal partisi düzenleyen, birlikte  davul zurna eşliğinde oynayan  haddehane sahibi Ali Kara,''İşçilerimin motivasyonu yüksek. 20-25 ton malzeme çekeceğim yerde 35-40 ton malzeme çekiyorum. Bu işçilerin çabasıyla oluyor. Beraber oynuyoruz beraber çalışıyoruz''dedi.

Yeşil Mahalle Sanayi Bölgesi'nde 30 çalışanıyla demir üreten haddehanenin sahibi 50 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Ali Kara'nın işçileriyle olan ilşkisi görenleri şaşırtıyor. Mola arasında çalışanlarıyla birlikte davul zurna eşliğinde oynayan,  işçilerine mangal partisi düzenleyen Ali Kara, kendisinin de işçilikten geldiğini hatırlatırken şunları söyledi:

''İşçilik yaparak, ustalık yaparak buralara kadar geldik. Allah yolumuzu açık etti. Ben işçilikte ne olduğunu bildiğim için işçinin halinden iyi anlıyorum. Bizim işimiz çok ağır. Ağır olduğu içinde işçiler çok eziliyor, yoruluyor. Buraya bir zurnacı aldık. Her gün yarım saat, 20 dakikalık molamızda işçileri eğlendiriyoruz. Bunun yanında cumartesi günleri mangal partisi veriyorum. Elimizden gelen bu. İşçilerim çok mutlu. Hep gündüz çalışıyoruz. Gece elektrik ucuz olmasına rağmen işçinin daha rahat edebilmesi için gece çalışmıyoruz. İşçi gece daha çok yoruluyor. Gündüzde uyuyamıyor. Her kes mutlu. Gözlerinden okunuyor zaten. İşçilerimin motivasyonu yüksek. 20-25 ton malzeme çekeceğim yerde 35-40 ton malzeme çekiyorum. Bu işçilerin çabasıyla oluyor. Beraber oynuyoruz beraber çalışıyoruz.''

İşçilerden 23 yaşındaki Serkan Aslan ise iş yerlerinde patron işçi ayırımı olmadığını ifade ederek,''Hepimiz çalışan gibiyiz burada. İşyerimizden memnunuz. Daha kuvvetliyiz, daha enerjiliyiz. İnsanın işe gelesi geliyor. Her türlü iyiliği sağlıyor. Karabük'te böyle patron bulunmaz''diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi