Bu ayın 23’ünde yapılacak olan AK Parti Yenice İlçe Kongresinde Erdal Yirmibeş’in tek aday olmasına parti genel merkezi karar verdi.

Kongrede tek aday olarak Yenice İlçe Başkanlığını garantileyen Erdal Yirmibeş ve kongrede görevi devredecek olan Yılmaz Kırık, beraberinde ilçe yönetim kurulu üyesi Aykut Hacıyirmibeş ile birlikte Karabük Net Haber’in sahibi Ergün Başkaya’yı ziyaret ettiler.

3 yıldan fazladır AK Parti Yenice İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Yılmaz Kırık “Bir hafta sonra yapılacak olan kongrede görevimi Erdal Yirmibeş’e devretmekten mutluyum. AK davamızdaki bu nöbet değişiminde Erdal kardeşimin iyi hizmetlere imza atacağına inanıyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

YİRMİBEŞ “YENİCE SİYASİ ÇEKİŞMELERDEN KAYBEDİYOR”

Başkaya’yı ziyaretinde bir açıklama yapan AK Parti’nin Yenice İlçe Başkanlığına hazırlanan Erdal Yirmibeş ise Yenice’nin ne kaybettiyse hep siyasi kısır çekişmelerden kaybettiğini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Karabük’ün yeşil ve şirin ilçesi Yenice’miz son yıllarda ne kaybettiyse, siyasi ve kısır çekişmelerden kaybetti. İlçemizde iktidarı ile muhalefeti ile sergilenen çekişmeli siyaset bizlere hiçbir şey kazandırmıyor. Yenice’nin Doğalgaz, Ağaç ve Ağaç Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi, Filyos Limanı yol güzergahı gibi büyük projeleri ve beklentileri var.

Siyasi anlayışımızda kavga, kısır çekişmeler ve buna benzer kazandırmayan ama kaybettiren ne kadar uygulama varsa hepsini terk edeceğiz. Yeni dönemde bizim siyasi anlayışımızda tek bir unsur olacak. O da önce ülkemize, sonra memleketimize ve insanımıza hizmet etmek olacak.”

Yenice’nin son yıllarda kaybettiklerini hızlı bir şekilde yeniden kazanmaya kararlı olduklarını ifade eden Erdal Yirmibeş “Yenice sürekli göç veren bir ilçe. İlk hedefimiz göç veren değil, göçü geri alan şehir olmak. Filyos Liman Projesi hızla ete kemiğe bürünüyor. Batı Karadeniz’in Anadolu’ya açılan kapısında Yenice olarak yer almamız şart. Doğalgaz’ın Gökçebey üzerinden Yenice’ye getirilmesi projesinin ne şamada olduğu hakkında kimsenin bir bilgisi yok. Yenice’ye doğalgazın getirilmesi için tekrar harekete geçeceğiz. İnanıyoruz ki yerel yönetim olarak Yenice Belediyemiz de üzerine düşeni yapacaktır. Ağaç ve Ağaç Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi projemize can kazandırmalıyız.” İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi