AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın MHP’den aday gösterilmesine sert tepki gösteren bir açıklama yaptı.

İlçe Başkanı Kırık, Zeki Çaylı’nın ismini anmadan “Malum Başkan” diyerek, ağır eleştirilerini peş peşe sıraladı.

Yılmaz Kırık “MHP’den aday olması memnuniyet vericidir” hicivlemesinde bulunarak, Çaylı’yı hainlik ve ihanet ile suçladı.

AK Partili Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“Mevcut Belediye Başkanının MHP'den Aday olması memnuniyet vericidir. AK Parti kurucu ilçe Başkanı olan ve 2004 seçimlerinde aday olarak yüzde yüz kazanacağı seçimi kişisel sorunları nedeniyle ve kin nefret ile hareket eden ve de intikam arzuları nedeniyle kaybederek CHP'nin seçim kazanmasını sağlamıştır. Beş yıllık sürede ise hizmetleri engellemek için elinden geleni yapma gayretleri içerisinde olmuştur. 2009 seçimlerinde malum başkana tekrardan aday olma imkanı sağlanmıştır. AK Parti ve Reisimizin gücü ile hizmete susamış olan ilçemiz malum başkana ilçemizi yönetme fırsatı verilmiştir. AK Partinin Yerel programları sayesinde hizmet ederek 2014 seçimlerinde tekrardan ilçemizi yönetme imkanı bulmuştur. Fakat, hizmetin başarının sırrının nerden geldiğini anlamayan malum başkan ne oldum kaprisine kapılarak, elde edilen seçim sonuçlarını kendi başarısı sanmaktadır. Başarının kerametini kendinde zanneden malum başkana, kerametin AK Parti’de olduğunu, Hakkın yanında yer alan, zalimlerin korkulu rüyası, mazlumların sahibi olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatmak isterim.

16 Nisan halk oylamasında FETÖ’cüler, CHP, SAADET, DEMOKRAT, İP ile birlikte ‘Hayır’ için çalışmıştır. AK Parti ve MHP ise Devletimizin bekası için ‘Evet’ için çalışmıştır. 24 HAZİRAN Seçimlerinde Cumhur İttifakını destekleyen AK Parti ve MHP yerine FETÖ’cülerle birlikte hareket eden CHP, SAADET, DEMOKRAT ve İP Partisini destekleyerek, İP Partisinin seçim bürosunu oturduğu evin altına açarak, CHP, SADET, DEMOKRAT Partilerinin bayraklarını astığını hatırlatmanın hata olmasa gerektiğini düşünüyorum.

24 Haziran seçimlerinde İYİ Partide umduğunu bulamayan malum başkan kendisini kabul edecek parti arayışı içine girerek, ilçe teşkilatını yönetmekten aciz aday bulmakta zorlanan ‘aday bulamazsam beni aday yaparlar, en azından taban oyumuz olur’ mantığında olan MHP ilçe teşkilatını hedef seçen, çeşitli takiyeler ile her türlü hakarette bulunduğu, bayraklarını indirttiği MHP Yenice Belediye Başkan Adayı olması bizler için sevindiricidir, memnuniyet vericidir.

Çünkü ihanet ettiği için kapının önüne konan malum başkan, ekmek yediği kapıya ihanet ederek ‘Kazanamazsam da kaybettireceğim’ diyen, ‘Başkanlık sistemine karşıyım’ diyen, ‘tek adamlık diktatörlük’ diyen, ‘bende en az Recep Tayyip Erdoğan kadar akıllıyım diyen’, Kerameti Yaradan da değil, AK Partide değil, kendisinde zanneden malum başkanın anlayışı çıkarları için ‘bir defalık başkan olacağım’ diyen ve de koltuk, makam hırsı için yapamayacağı hiçbir şey yoktur.

MHP Belediye Başkan adayı olan malum başkan en azından kapı kapı dolaşarak,  siyasi partileri gezmekten artık kurtulmuş ve de yanlış kapılar yerine ittifak ortağımız olan MHP'nin adayı olması, 31 Mart yerel ittifaka zarar vermesi engellenmiştir. 16 Nisan’da ‘Evet’ yerine ‘Hayır’ diyen, 24 Haziran’da Cumhur ittifakına karşı Millet ittifakının havuzuna çalışan malum başkan 31 Mart Yerel seçimlerinde yolunu şaşırmazsa, kendisine sahip çıkan MHP'ye ihanet etmezse, 24 Haziran seçimlerinde son üç güne kadar İYİ Partiye oy isteyip, son üç gün MHP vekil adayı ile görüştükten sonra MHP'ye oy isteyip, ihanet huyunu tekrarlamazsa sandıkta da, MHP’de de olmuyor hissine kapılmazsa Cumhur ittifakına çalışacağı kanaatini taşımaktayım. Bu vesile ile de aday olmaktan çekinen, aday bulmakta zorlanan, ortalıkta dolaşan, malum başkana kapısını açan ve aday yapan MHP İlçe Teşkilatına, MHP İl Teşkilatına ve MHP Genel Merkezine teşekkürlerimizi sunuyoruz. 31 Mart seçimlerinde AK Parti ya da MHP’nin çıkması durumunda Cumhur İttifakının başarısı ile sonuçlanmış olacaktır. Olmayan davasına her an ihanet edebilecek olan, ‘Evet’ yerine ‘Hayır’a’ çalışan, Başkanlık sistemine Diktatörlük, tek adamlık diyen, Devletin bekası yerine, ‘makamım ve koltuğum’ diyen malum başkanı MHP Belediye Başkan adayı olduğundan dolayı tebrik ediyorum. 31 Mart seçimlerinde halkımızın ve AK Gönüldaşlarımızın destekleri ile Yenice Belediyesinin tekrardan AK Partili olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.”