AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık'ın uzun süredir ilçe başkanlığından istifa edip etmeyeceği ve 1 ay içinde yapılacak olan kongrede aday olup olmayacağı siyasi kulislerde çok tartışılmıştı. İstifası beklenen Kırık yazılı bir açıklama yaparak yakın tarihte yapılacak olan kongrede AK Parti Yenice İlçe Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.


Kırık açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:


"Çok değerli hemşerilerim AK davamızın gönüldaşları 07.09.2016 yılında atama yolu ile görevlendirildiğim ve 18.08.2017 yılı 6. Olağan Kongrede seçilerek göreve devam ettiğim ve de 7. Olağan Kongre gününe kadar görevime devam edeceğim ilçe başkanlığım sürecini AK Parti Genel Merkezi ve Genel Merkez İl Koordinatörümüz Sayın Dr. Mustafa Esgin, İl Başkanımız Sayın Av. İsmail Altınöz, Milletvekillerimiz Sayın Cumhur Ünal, Sayın Niyazi Güneş, İlçe Koordinatörümüz Sayın Murat Derecik, İlçe Yönetim Kurulumuz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız ve Yönetim Kurulları Başkanlarımız ve dostlarım, arkadaşlarım ve de özellikle de ailem olmak üzere yapmış olduğum istişareler ve değerlendirmeler sonucunda 7. Olağan İlçe Kongresinde İlçe Başkanlığı Adaylığı müracatında bulunmayacağımın kararını belirtmek isterim. Almış Olduğum Bu Kararın Saygı İle Karşılanmasını Temenni Ediyorum.

Yaklaşık 3.5 yıl görev yaptığım AK Parti gönüldaşlarımız ile onurla şerefle taşıdığımız bu kutlu görev süresinde 16 Nisan 2017 Halk Oylaması, 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri olmak üzere teşkilatımızın bütün kademelerinde görev alan başkanlarımız ile, AK gönüldaşlarımız ile memleketimiz için ve ilçemiz için ve de AK davamız için mücadele vermeye çalıştık.

Elbetteki bu zorlu süreçte hatalarımız olmuş olabilir, kalp kırgınlıklarımız olabilir, birbirimizde hak ve hukuklarımız olabilir. Yaşanan olaylar ve süreçler memleketimiz için, AK davamız için ve ilçemiz içindir.

Arkadaşlarımızla AK gönüldaşlarımızla görev yaptığımız görev süresince AK davamızın, memleketimizin ve ilçemizin birlik ve beraberliği için mücadele etmeye çalıştık. Memleketimize ve ilçemize yatırımların önünü açmak hizmet etmek için mücadele etmenin gayreti içerisinde olduk.

Memleketimizde yaşatılmaya çalışılan Yeni Kapı ruhunu ilçemizde hissettirmek, Cumhur İttifakının yapısına zarar vermemek için gayret ve çabalar gösterdik. Görüş ve fikirleri ayrı olan kardeşlerimizin ve siyasi parti teşkilatlarının birbirleri ile kaynaşmasını sohbet ortamlarının oluşturulmasını sağlamaya çalıştık.

Görev yaptığımız 42 aylık süre içerisinde yola çıktığımız birçok projeden çoğunluğunun gerçekleşmesinin onurunu ve gururunu, gerçekleşmeyen projelerimizin üzüntüsünü yaşadık. Fakat bu projelerimizin de gerçekleşmesi yönünde AK davanın bir üyesi taraftarı olarak edindiğimiz tecrübeler ile katkılarımızı, mücadelelerimizi ve gayretlerimizi devam ettireceğiz.

Rabbime şükürler olsun ki bu kutlu davanın yolunda AK davanın içerisinde bir önceki dimdik ayakta duran, yolunu şaşırmamış, ilçe başkanı olmanın gururunu ve onurunu ve de şerefini taşıyacağım. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan 7. Olağan Kogrede bayrak değişiminde görev alacak olan ilçe başkanına ve yönetim kuruluna şimdiden başarılar diliyorum. Önceki siyasi parti deneyimlerimle ve AK Parti içerisinde edinmiş olduğum tecrübe ve birikimler ile AK davamızın gönüldaşlarının yanlarında olacağımızdan kimsenin şüphesi ve tereddütü olmasın.

Bugüne kadar gecesi gündüzü ile beraber çalıştığım AK Parti Genel Başkanım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları büyüklerime, AK Parti Genel Merkezimize, değerli büyüğümüz 23. Dönem TBMM Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin Beye, Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Ceylan Beye, İl Koordinatörümüz Sayın Dr. Mustafa Esgin Beye, Bir Önceki Dönem Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Burhanettin Uysal Beye, Önceki İl Başkanlarımız Sayın Ömer Ayar Bey Ve Sayın Timurçin Saylar Beye ve İl Başkanımız Sayın Av. İsmail Altınöz Beye, Milletvekillerimiz Sayın Cumhur Ünal ve Sayın Niyazi Güneş Beye, İl Başkan Yardımcılarımıza, İlçe Koordinatörümüz Sayın Murat Derecik ve 42 aylık süreçte benimle görev yapan Yönetim Kurulu Başkanlarımıza, İl Genel Meclis Üyemiz Sayın Recep Tetik ve de Belediye Meclis Üyelerimize, Kadın Kolları Başkanımız Songül Kızılsu ve Yönetim Kuruluna, Gençlik Kolları Başkanımız Ramazan Örenli ve Yönetim Kuruluna, Yortan Belde Başkanımız Adil Karaöz ve Yönetim Kuruluna, önceki dönem Yortan Belde Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Tiryaki Beye, Mahalle Ve Köy Başkanlarımıza, Köy ve mahalle muhtarlarımıza, kooperatif başkanlarımıza ve orman emekçilerine, Sivil Toplum Kuruluşu Ve Dernek Başkanlarımıza, esnaf kardeşlerimize, AK gönüldaşlarımıza, hemşehrilerimize, dostlarıma, arkadaşlarıma ve özellikle de aileme ve de eşime, çocuklarıma, bugüne kadar bana güvendikleri için, bugünden sonra da güvenerek desteklerini vereceklerinden dolayı da teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.

42 yıllık ömrümde ve 42 aylık görev sürem boyunca islama hizmet etmenin, memleketime, vatanıma, bayrağıma, devletime hizmet etmenin, AK Partiye hizmet etmenin, ilçemize hizmet etmenin, gayreti ve mücadelesinin içerisinde oldum.

AK Parti Genel Başkanım Cumhurbaşkanım, Genel Merkezimiz İl Teşkilatımız Milletvekillerimiz ve İlçe Teşkilatımız nerede, ne zaman, nasıl görevlendirme ihtiyacı duyduğunda şartlar ne olursa olsun görev alma duygusu ve bilinci içerisinde olduğumu belirtmek isterim."
Editör: Haber Merkezi