Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı'nda yerli otomobili üretecek 5'li konsorsiyumu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz dönemde TOBB Genel Kurulu'nda yerli otomobilin acilen hayata geçirilmesi gereken bir proje olduğunu belirtmişti. Bunun üzerine söz alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım biz bunu yaparız. Siz yeter ki yanımızda olun. Siz bizim yanımızda olduktan sonra biz bunu yaparız." ifadelerini kullanmıştı.

Yerli otomobil noktasında hızlı adımlar atılmaya başlamışken önümüzdeki dönemde Karabük'ün ekonomik yapısına büyük katkılar sunması beklenen ve kayda değer ölçüde istihdam kaynağı oluşturması planlanan Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli otomobil projesinin getirilmesi için girişimler başlatılmıştı.

AK Parti Eski İl Başkanı Timurçin Saylar yerli otomobil ile ilgili yaptığı bir açıklamada yerli otomobil fabrikasının Eskipazar'da kurulmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Bu konuda talebimizi bizzat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettim. Kendisi buna sıcak baktı." demişti.

Bunun dışında Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan,  Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas OSB alınına otomobil fabrikası yapımı konusunda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na yazılı talepte bulunarak ikili görüşme yaptıklarını açıklamış, ikili görüşme sonrasında "Rifat bey, projemizi ve talebimizi çok beğendiğini ifade etti. Alternatiflerin içerisinde Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize sanayi bölgesinin de değerlendirileceğini belirtti. Başkanın cevabı ve yaklaşımı bizi ziyadesiyle heyecanlandırdı ve memnun etti." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "babayiğitler" olarak değerlendirdiği Ortak Girişim Grubu’nda 5 yatırımcı bulunuyor. Bunlar Anadolu Grubu (Isuzu), BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell ve Zorlu Holding (Vestel) olarak belirlendi. 5'li konsorsiyumun yerli otomobil üretimini nerede yapacağı henüz bilinmezken, Karabük'ün geleceğini değiştirecek ölçekteki bu dev proje için Karabük'teki ilgili kişilerce girişimlerin hangi aşamada olduğu merak ediliyor.
Editör: Haber Merkezi