KARDEMİR KARABÜKSPOR YENİDEN LİDER

TEKNİK DİREKTÖRÜ YÜCEL İLDİZ:

"İKİNCİ YARIYA GALİBİYETLE BAŞLAMAK GÜZEL"

YENİDEN LİDER

Ziraat Türkiye Kupası'nda aldığı kötü sonuçlarla taraftarlarını endişelendiren Kardemir Karabükspor, ikinci kez teknik direktör koltuğuna oturan Yücel İldiz'in ilk lig maçından 3 puanla ayrıldı. PTT 1 Lig’in 18. haftasında temsilcimiz Kardemir Karabükspor, sahasında Giresunspor'u konuk etti. Sahadan 1-0 üstünlükle ayrılan Karabükspor haftayı lider kapattı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik direktör Yücel İldiz, ligde puanların birbirine çok yakın olduğu bir zamanda zor olan maçtan galibiyetle ayrılmanın kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi.

“6 PUANLIK MAÇTAN GALİBİYETLE AYRILDIK”
Transfer noktasında eksikliklerin giderilmeye çalışıldığı dönemde, cezalı ve sakat oyuncuların olduğu sıkıntılı bir dönemde 6 puanlık bir maça çıktıklarını kaydeden İldiz, “İlk yarı çok dengede giden bir maçtı. Rakibimizin de atakları vardı. İkinci yarı oyuna ağırlığımızı koyduk ve golü bulduk. Golleri de bulabilirdik. İlk maç 3 puan iyiydi. Son vuruşlarda hala sıkıntımız var.

Alexe’nin gol atması üzerindeki baskıyı da kırdığını düşünüyorum. O bölgede sıkıntımızı çalışacak gidermeye gayret edeceğiz. Talihsiz bir şekilde düşen bir takım var. Bunu el birliği ile herkesin desteğiyle yeniden süper lige çıkmak istiyoruz. Kulüp başkanımız çok yoğun bir şekilde transfer noktasında çalışıyorlar. Bu grupta skor istikrarı sağlamak
için kadro anlamında sıkıntımız olmamalı” dedi.

İldiz, kendileri açısından son derece stratejik bir maç olduğunu da kaydederek, ilk yarıda tam istedikleri oyunun çıkmadığını ama ikinci yarı istedikleri oyun düzenine geldiklerini de kaydetti.

GİRESUNSPOR CEPHESİ

Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri ise, “İlk yarıda net pozisyonlarımız var ve maçın tamamına yakın bölümlerinde oyunu tuttuğumuzu düşünebiliriz. İyi oynayıp iyi mücadele ettik. Maalesef 3 pozisyona girip bir pozisyonda gol yedik. 10 kişi kaldıktan sonra bile maçı kurtarmaya çalıştık ama olmadı. Hak ederek bir mağlubiyet almadık.

Karabükspor’u ve oyuncularını yaptıkları mücadeleden dolayı kutluyorum. Anlık hatalarımız devam ediyor. İlk yarının son maçı olan Alanya maçı da aynısı oldu. Aynı şeyler tekrar ediyor. Önümüzdeki hafta seyircimiz önünde kazanmak ana hedefimiz olacak” dedi.

 
Editör: Haber Merkezi