Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR A.Ş.’nin gece vardiyasında servis aracının freninin boşalması sonucu meydana gelen kazada üç işçi ve servis şoförü hayatını kaybetmişti. Bir işçi ise hala hayati tehlikeyi atlatamadı ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.

Yaşanan bu kazadan sonra KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz bir açıklama yaptı ve detaylı inceleme başlatıldığını belirtti.

AK Parti Karabük Milletvekili Sayın Mehmet Ali Şahin ise bir basın açıklaması yaparak yaşanan talihsiz kazada, varsa ihmalin ve sorumluların araştırılması gerektiğini ifade etti.

Uzun yıllardır Kardemir servis otobüsleri Karabük kamuoyunda zaman zaman gündeme geliyor ve tartışma konusu oluyordu. Yaşanan bu talihsiz kazanın ardından, servis araçlarındaki eksikliklerin giderileceği ve denetimlerin usulüne uygun gerçekleşeğine hem Kardemir çalışanları, hem de kamuoyu kesin gözü ile bakıyor.

Öte yandan KARDEMİR’de üç vardiya üzerinden çalışan ve Karabük’ün Yenice ilçesinde ikamet eden yaklaşık 65 işçi ise yaşanan bu talihsiz kaza sonrası kendilerinin de içinde bulunduğu durumu yetkililere duyurmaya çalışıyorlar.
Yenice’de ikamet eden 65 Kardemir işçisi, ilçeye servis araçlarının yönetim kararı ile geçmiş yıllarda kaldırıldığına dikkatleri çekmeye çalışıyorlar.

Yenice’de yaşayan işçiler “Yenice’ye servis araç hizmeti daha önceki yıllarda kaldırıldı. Seçim zamanı bazen ara ara servis hizmeti geçici olarak sağlanıyor ama kalıcı değil. Üç vardiya üzerinden çalışan yaklaşık 65 kişi olarak bizler servis araçlarımızı ücretini kendimiz ödeyerek tuttuk. Tabi kısıtlı imkanlarımızla hareket ettiğimizden kurallara ve yönetmeliklere uygun gidip gelemiyoruz işimize. Yarın bizim de başımıza böyle talihsiz bir olay gelse acaba sorumluları kimler olacak. Biz de Kardemir’in bundan sonra denetimi altında olacak servis araçları ile işimize gidip gelmek istiyoruz.” şeklinde konuşuyorlar.
Editör: Haber Merkezi