Karabük'ün Yenice ilçesinde siyasi ve sosyal polemikler bir türlü bitmek bilmiyor.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yaptığı uygulamalar ile AK Partililerin tepkilerini üzerinde toplamaya devam ediyor.

İki dönem AK Parti'den Belediye Başkanlığı yapan ve partisinden ihraç edilmesinin ardından geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP'ye geçerek seçimi kazanan Zeki Çaylı şimdide Yenice şenlikleri ve şenlikler ile ilgili indirilen pankartlarla gündeme gelmeye başladı.

Yenice Kaymakamlığı, Satuk köyünde bu hafta sonu yapacağı "Saklı Cennetin Yolu, Şeker Kanyonu Şenlikleri" hazırlıklarını sürdürürken, Yenice Belediyesi de bu şenliklere alternatif olarak Yenice merkez'de gerçekleştirilmesi planlanan "Yenice Şenlikleri" yapmaya hazırlanıyor.

Kaymakamlığın Şeker Kanyonu şenliklerinin pankartını indiren Başkan Çaylı, yerine 'Dağ Bisikleti Yarışları' pankartını asınca Yenice'de ortam yine gerildi.

Kaymakamlık ve Valilik şenliklerin pankartını indiren Yenice Belediyesine müdahale etti ve belediyenin astığı pankartı da kaldırttı. Belediye, bu sefer kendi pankartını çarşı merkezinde başka bir yere astı.

YENİCE, KASABA POLİTİKASINDAN KURTULAMAYACAK MI?

Yenice halkının eğlenmesi ve ilçenin tanıtımı amacıyla yapılan Şeker Kanyonu Şenliklerine destek vermeyen ve aksine her provokasyonu yapan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın bir türlü çağ dışı kalmış kasaba politikacılığından vazgeçmediği belirten bazı ilgili çevreler şu ifadelere yer veriyorlar;

"Belediye Başkanı Zeki Çaylı için Yenice'ye yapılan hizmet önemli değil. Bu hizmeti kimin yaptığı önemli. Devletin Valisini, Kaymakamını tanımayacak uygulamalar yapan Başkan Çaylı'nın gidişatını biz hiç iyi görmüyoruz. AK Parti'den sırf bu kavgacı zihniyeti yüzünden ihraç edilen Zeki Çaylı'nın MHP'de de uzun vadeli bir istikrar sağlayacağını sanmıyoruz. Sorun Yenice'de ve bizlerde değil, sorun çağ dışı kalmış kasaba politikacılığını bırakamayan ve 'Ben varsam var, ben yoksam canı cehenneme' düşüncesini bir türlü terk edemeyen Zeki Çaylı'da" 
Editör: Haber Merkezi