Karabük’ün Yenice ilçesindeki ekonominin neredeyse tamamını oluşturan orman, orman ürünleri ve orman işleri ile ilgili kooperatiflerin, Orman İşletme Müdürlüklerinden aldıkları işler ile ilgili AK Parti Yenice İlçe Teşkilatının müdahale ettiği ve yönlendirme yaptığı iddiaları ilçede büyük rahatsızlıklara oluşturmaya başladı.

Yenice’de faaliyet gösteren 34 orman kooperatifi, Orman İşletme Müdürlüğü'nün dağıttığı işler ile yüzlerce Yeniceli’ye geçim kaynağı sağlıyor.

İlçede faaliyet gösteren bu kooperatifler sürekli İşletme Müdürlüğünden biraz daha fazla iş alma yarışında bulunurken, geçtiğimiz günlerde Gökçebey tarafından fidan yetiştirilebilmesi için toprak iyileştirme işine Yenice’de ki bazı kooperatifler talip oldu ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne söz konusu iş ile ilgili tekliflerini sundular.

Müdürlük işi yapacak en uygun kooperatifi belirlemesine rağmen, AK Parti Yenice İlçe Başkanlığının konuya müdahale ederek, söz konusu işin müdürlükçe belirlenen kooperatife değil de başka bir kooperatife vermesi için baskı uyguladığı, müdürlüğün bu baskıdan dolayı kararı açıklamadığı ve beklemede kaldığı iddiaları ortaya atıldı.

Yenice Ak Parti İlçe Başkanlığının bu tür ticari konulara müdahale ederek, yönlendirme yapmaya çalıştığı iddiaları Karabük İl Başkanlığında rahatsızlık oluşturdu.

 

Editör: Haber Merkezi