Karabük’ün Yenice ilçesinde geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın ardından Milletvekili Cumhur Ünal’ın da sözlü ve fiili saldırı girişimine uğraması ilçede tansiyonu bir hayli yükseltmişti.

Belediye Başkanı Çaylı saldırı girişimi yaşadığı Özal Mahallesindeki ticarethanelere bugün zabıta göndererek denetimler yaptırdı. Zabıtalar denetim yaptığı iki kıraathanede, dükkanların metre kare ölçümünü yaptıktan sonra “Belediyenin kararı size iletilecektir” diyerek, gittikleri belirtildi.

1990’larda Yenice’de afet evlerinin yapılması ile mahalle olan Özal Mahallesinde gerek ticarethanelerin, gerekse konutların imar ile ilgili sorunları bir türlü giderilmemişti.

Zabıta denetimi geçiren ticarethane işletmecileri “Bizim Özal mahallesinde imar eksikliklerimizi daha yeni yeni gideriyoruz. Zeki Çaylı Başkan geçen yaşadığı olaydan dolayı buraya zabıta ekibi gönderdi. Gelen 15’e yakın zabıta ekiplerinin arasında zabıta olmayan düz işçiler de var, onlara zabıta üniforması giydirilmiş. Dükkanlarımızı metre ile ölçtüler. Ticarethanelerimize kapatma gibi bir uygulama ile karşı karşıya kalacağız gibi, eğer Başkan Zeki Çaylı kendi halkına böyle düşmanca tavırlarına devam etmeye devam ederse, Yenice’de kimse tansiyonun düşmesini beklemesin. Şimdi de çoluğumuzun, çocuğumuzun rızıkları olan ekmek teknelerimiz ile tehdit ediliyoruz.” Şeklinde ifadelerde bulundular.

Editör: Haber Merkezi