KARABÜK - YENİCE YOLUNA DÖKÜLEN MUCUR ARAÇLAR İÇİN BÜYÜK TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Karayolları tarafından mucur dökülen Karabük-Yenice yolu tehlike saçmaya başladı.

Dünya’da ve ülkemizde büyük çapta terk edilen mucur dökme yolu ile yapılan satıh kaplama işlemi bölgemizde halen uygulanmakta.

Karabük-Yenice yoluna yani yapılan satıh kaplama işlemi mucur tabir edilen küçük taşların zift üzerine dökülmesi yolda seyir eden araçlara tehlike oluşturmaya başladı.

Öndeki araçtan sıçrayan mucur taşların arkadaki araca çarparak zararlar oluşturmaya neden oluyor. Özellikle son bir haftada Karabük-Yenice yolunda camları kırılan araçların sayıları bir hayli arttı.

Araca sıçrayan taşın, zarar vermesi ya da camını kırmasının yanı sıra, çeşitli kazaların oluşmasına da neden olduğu belirtiliyor.

Karabük-Yenice yolunu kullanan vatandaşlar “Her yerde artık son verilen mucur dökme işleminin hala buralarda yapılmasına bir anlam veremiyoruz. Karayolları mucur taşlarla yaptığı satıh kaplamanın sıkıştırma işlemini adeta vatandaşların araçlarına yaptırıyor. Meydana gelen hasarlar ve kazalar ise cabası.” Şeklinde şikayetlerini dile getiriyorlar.

Karayollarının mucur dökme uygulamasından dolayı her yıl çok sayıda meydana gelen trafik kazası nedeniyle, ülke genelinde ciddi tazminatlara mahkum edildiği de zaman zaman kamuoyuna yansımakta.
Editör: Haber Merkezi