AK Parti tüm yurt genelinde olduğu gibi Karabük ilinde de kongre sürecine girmeye hazırlanıyor.

İlk ilçe kongresini 22 Şubat tarihinde Yenice ilçesinde yapmayı planlayan AK Parti İl Teşkilatında, bu gün Yenice İlçe Başkanlığı ile ilgili temayül yoklaması yapıldı.

Bilindiği gibi AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık'ın aday olmayacağına dair açıklama yapmasından sonra, Yenice İlçe Başkanlığı ile ilgili adeta talep patlaması yaşandı. 13 kişi Yenice ilçe başkanlığı için müracaat etti ve aday adaylar ile ilgili bu gün il başkanlığı binasında temayül yoklaması yapıldı.

Yenice ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis, il genel meclis üyeleri ile mahalle  ve köy temsilcileri olmak üzere yaklaşık 93 kişi temayül yoklamasında ilçe başkanı olarak görmek istedikleri üç ismi yazarak, sandığa attılar.

Temayül yoklamasının ardından Bölge Koordinatörü, Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ilçe başkanı aday adayları ile mülakat yaptı.

AK Parti Yenice İlçe Başkanlığı için şu isimler temayül yoklamasında değerlendirmeye alındı; Erdal Yirmibeş, Ertan Mısırlı, Ufuk İbrahim Bağbaşı, Murat Kökçü, Ahmet Mısırlı, Vedat Koymatoğlu, İbrahim Kızılsu, Necati Karaman, Adem Emdi, Fevzi Dereli, Ergün Özgün, Mustafa Kazan ve Sabri Kökçü. 

Editör: Haber Merkezi