YENİCE BELEDİYE BAŞKANI ÇAYL 20 KİŞİLİK HEYETLE AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

ŞAHİN YENİCE

Karabük’ün Yenice İlçe Belediye Başkanı Zeki Çaylı, beraberinde AK Parti ilçe başkanı Sabri Tom, İl Genel Meclis Üyeleri ve ilçe yönetim kurulundan oluşan 20 kişilik heyetle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’i Parti Genel Merkezindeki makamında ziyaret ettiler.

Yenice’nin problemleri ve talepleri üzerine gerçekleşen ziyarette, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ilçenin ihtiyaçları ile ilgili bir dosyayı Şahin’e sunarken, Şahin ise Karabük’ün tüm konularını içeren ajandasından ilçenin sorun ve taleplerinin bir kısmını okuyarak bu konular ile ilgili hangilerinde ne kadar yol kat edildiğini heyete anlattı.

“HES PROJESİNE KARŞIYIZ”

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Şeker kanyonuna yapılacak olan HES Projesine karşı çıktıklarını söyleyerek, “ Şeker Kanyonundaki ormanların ağaç çeşitliliği Dünya’da 100, Türkiye’de ise 9 yerde var. Buraya HES yapıldığı takdirde orman zenginliğinin ekolojik yapısının etkileneceğini düşünüyoruz. Bu sebepten dolayı yerel yönetim olarak, biz Yenice Belediyesi oranın yeni imar düzenlemesine izin vermedik ama bunun önleyici bir yöntem olacağını sanmıyoruz. Çünkü Hükümet ve ilgili Bakanlıklar düzeyinde bizi by-pas edebilirler.” dedi.

Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise aynı düşüncede olduğunu vurgulayarak, kendisinin de şeker kanyonuna HES Projesinin uygulanmasını doğru bulmadığını ve ilgili yerlere de kendi fikrini söylediğini kaydetti.

 

Şahin, ayrıca Irmak - Zonguldak arasında rehabilitasyon çalışmaları sonrası tren seferleri konusunda farklı tarihlerin verildiğini de belirterek, “ Tren yolundaki rehabilitasyon çalışmaları bittikten sonra Zonguldak-Ankara tren seferlerinin 16 Ocak’ta başlanacağı bana bizzat DDY Genel Müdürü tarafından söylenmişti.

Ancak ardından 15 Şubat tarihi verildi ve şimdi de 15 Mart deniliyor. Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile görüştüm ve sanırım orada bazı sıkıntılar var ve bu sıkıntıların aşılması yönünde çalışma yapılıyor” dedi.

Görüşmelerin ardından Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Karabük ve bölgesinin atılım yapmasındaki çalışmalarda en büyük gücü Mehmet Ali Şahin’den alındığını ifade ederek “Sayın Başkanım bölgemizin en güçlü ismi olarak sizden çok büyük güç alıyoruz.

Sorunlarımızın aşılması ve taleplerimizin yerine getirilmesi hususunda bizi hiç geri çevirmediniz. Sizin hükümet nezdindeki gücünüz karşısında bizim ne kadar şanslı olduğumuz bir kere daha ortaya seriliyor.” diye kaydetti.

ŞAHİN ZİYARETŞahin ise Yenice ilçesinin teşkilat, belediye, il genel meclisi ve diğer unsurlar ile tam bir bütünlük sergilediğini belirterek, “Uzun yıllardır Yenice’yi takip ediyorum. Parti ilçe teşkilatı, belediye başkanı, il genel meclisi üyeleri ve partimizin diğer unsurları tam bir uyum ve bütünlük içinde hareket ediyorsunuz. Bu nedenle sizi tebrik ediyor, diğer ilçelere de örnek olmanızı umut ediyorum” dedi.

Şahin, daha sonra Belediye Başkanı Zeki Çaylı’dan belediyenin çalışmaları ve devam eden projeleri hakkında detaylı bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi