Yeşili, ormanları ve doğasıyla turizmde gelecek vadeden Yenice bölgesinin en gözde yeri olan Şeker Kanyonuna 1 Milyon 300 Bin TL’lik BAKKA projesi uygulamaya konularak, yeni yatırımlar yapılacak.

HES yapılma tehlikesinin bertaraf edilmeye çalışıldığı Şeker Kanyonuna yapılacak olan yeni projeler ile ziyaretçilerin daha da gözde bir yeri olması bekleniliyor.

Bir taraftan yeni projeler ile Şeker Kanyonu güzelleştirilmeye ve daha cazip bir yer haline getirilmeye çalışılırken, diğer taraftan ise bölgede yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için formüller aranıyor.

Kanyondaki piknik alanlarında yaşanan su sıkıntısının giderilmesi için bölgeden geçen Yortan Beldesinin su hattından faydalanılmak isteniliyor ama Yortan Belediye Başkanı Ali Şık müsaade etmiyor.

YORTAN BELEDİYE BAŞKANI ALİ ŞIK HAKLI MI?

Kendince haklı sebepler gösteren ve Karabük Net Haber'e açıklama yapan Yortan Beldesinin MHP’li Belediye Başkanı Ali Şık “Şeker Kanyonu hepimizin gözdesi olan bir yer. Şeker Kanyonunun 3 km üstündeki kaynaktan Yortan Beldesinin ve 5-6 köyün su ihtiyacı gideriliyor. Sağ olsun Sayın Mehmet Ali Şahin beyin destekleri ile bu suya biz kavuştuk. Beldemize gelen 27 litre/saniye olan su hattımızdan Şeker kanyonuna su verilmek isteniliyor. Eğer biz bu suyu verirsek beldeye suyu taşıyan hattaki basınç düşecek ve elektrikli pompalar kullanmak zorunda kalacağız. Ayrıca belediye olarak her ay bu suyun bedeli için iller bankasındaki 75 Bin TL ödeneğimizin 35 Bin TL’si kesiliyor. Suyun parasını belediye olarak biz ödüyoruz ve Şeker kanyonunun ticari işletmesine bedava su vermemiz isteniyor. Eğer kabul edilirse su saati koyalım ve ticari işletme bedelini ödesin biz de verelim.” Diyerek, kendini haklı gördüğü açıklamasına bu şekilde ifade ediyor.

ŞEKER KANYONUNA SU GETİRİLEMEZ Mİ?

Yortan Beldesinin su hattından, su alınması düşünülen Şeker Kanyonuna, asıl kaynağından çok rahatlıkla su getirilebileceğini de vurgulayan Yortan Belediye Başkanı Ali Şık “Şeker Kanyonuna beldemize gelen suyun bölünerek ihtiyacını gidermek isteyen zihniyetlere şunu soruyorum; Söz konusu kaynakta fazlası ile su var. 3 Km’lik bir hat çekilerek Şeker Kanyonunun tüm su ihtiyacı fazlası ile giderilebilir. Bu projede öyle ahım şahım bir şey değil. Burada amaç sorun çözmek mi, daha da polemikler oluşturularak MHP’li Belediye olduğumuz için çatışma yapmak mı? Anlamış değilim.” Diye konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ KIRIK SERT CEVAP VERDİ

AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık ise Karabük Net Haber’e yaptığı açıklamada bir hayli sert yönde oldu.

Kırık “Şeker Kanyonu ve Şeker Mesire alanı ilçemizin tanıtımı için en önemli yatırımlardan biridir. Yenice Kaymakamlık ve Orman işletmesi ile ortaklaşa daha önceki yıllarda Şeker bölgesine ağaç ev ve mesire alanı yapılarak turizme kazandırılmıştı. Fakat Şeker mesire alanında kullanılmak üzere Kaymakamlık makamınca Yortan Belediyesinden bu alana su talebinde bulunulmuş olup, Yortan Belediyesi 03.09 2019 tarihindeki meclis toplantısında gündeme taşımış ve su verilmesi oy birliği ile reddetmiştir.

Yenice’miz için turizm açısından büyük önem arz eden Şeker Mesire alanın su sorunu konusunda Yortan Belde Belediyesinin almış olduğu karar İlçemiz turizmini baltalamaktır. Devletimizin ve hemşerilerimizin büyük önem verdiği desteklediği Şeker Mesire ve Kanyonuna Yortan Belediyesinin destek vermediği anlaşılmaktadır.

Yortan Belde Belediyesinin almış olduğu karar su verilmemesi yönündedir. Şayet ki Belediye Başkanı iyi niyetli olsa idi en azından almış olduğu kararı ücreti mukabilinde diyebilirdi. Bahane olarak göstermiş olduğu işletme sahibinden elbette ki ücret tahsis edilebilir, fakat hemşerilerimizin ve turistlerimizin kullanım alanına ve mesire alanına bir çeşmelik suyu çok görmek te yanlış bir tutumdur.

Hiç sormazlar mı bu köy sınırlarından Yortanın su sıkıntısını gidereceksin, insanlarımızın kullanacağı Şeker Mesire alanına su vermeme kararı alacaksın. Yortan Belde Belediyesinin almış olduğu kararı kınıyor ve de bu yanlıştan bir an önce dönmesini tavsiye ediyorum.” İfadelerini kullandı
Editör: Haber Merkezi