Yemen Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Tareq Abdullatif Motahar, Türkiye Yemenli Öğrenciler Derneği Başkanı Mohammed Al-Kubati, Derneğin Karabük Sorumlusu Abed Alharezi ve Karabük Üniversitesinde eğitim gören bazı Yemenli öğrenciler Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ı ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a Türkiye Yemenli Öğrenciler Derneğini tanıtan heyet, destek isteyip işbirliği teklifinde bulundu. Karabük Üniversitesinde 160 Yemenli öğrencinin eğitim aldığını vurgulayan heyet, bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Osmanlı Devleti’nin her zaman Yemen’in yanında olduğunu ve şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’nin Yemen’den desteklerini esirgemediğini belirten Başkatip Motahar,” Bize her daim gösterdiğiniz desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ve Karabük’te eğitim olanakları çok iyi. Bu yüzden öğrencilerimiz eğitim için burayı tercih ediyor.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Refik Polat ise Karabük Üniversitesinde okuyan Yemenli öğrencilere destek sözü vererek, ”Biz sizleri kardeş olarak görüyoruz.

Yardıma ihtiyaç duyduğunuz her an sizlere destek olmak için elimizden geleni yapacağız. Bizim sizden tek istediğimiz eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlayıp, ülkenize dönerek güzel hizmetler yapmanız.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi