Diyanet İşleri Başkanlığınca okulların tatile girmesiyle birlikte 12 Haziran 2017 tarihinde başlatılan Yaz Kuran Kursları 18 Ağustos 2017 tarihinde sona eriyor.


“Kuran Ayında Kuranla Buluşalım” sloganıyla başlatılan yaz kurslarına bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi yoğun ilgi oldu.

Yaz Kuran Kursları 3’er haftalık üç dönem halinde toplam 9 hafta süreli gerçekleştirildi. Karabük İl genelinde 491 Cami ve Kuran Kursunda yaz kursu açıldı. Bu kurslarda 650 din görevlisi ve Kuran Kursu Öğreticisi görev aldı. Açılan yaz kurslarına yaklaşık 10 bin öğrenci kursiyer katıldı.

Yaz Kuran Kurslarında öğrencilere; Kuran-ı Kerim okuma, namaz sure ve duaları ile anlamlarını öğrenme, inanç, ibadet, ahlak ve Hz. Peygamberin hayatı konularında temel dini bilgiler verildi. Bu kurslarda okutulan eğitim kitapları ve Kuran-ı Kerimler Müftülüklerce ücretsiz olarak dağıtıldı. Kurslarda çeşitli kültürel ve sportif etkinlikler de gerçekleştirildi.

Yaz kurslarının sona ermesi nedeniyle Şirinevler Camiinde; Cami-Çocuk Buluşması Programı gerçekleştirildi. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen program öğrencilerin Kuran okuyuşuyla başladı. İl Müftüsü Halil BEKTAŞ’ın açılış konuşmasının ardından öğrenciler, vaaz etme ve hutbe okuma uygulamaları gerçekleştirdi.

Öğrenci velilerinin de katıldığı program öğrencilerin okuduğu şiir, ilahi, kasidelerle devam etti. Program bilgi yarışmalarından sonra yapılan dua ile sona erdi. Program sonunda bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ve yemek ikramında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi