112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından “YAŞAMA YOL VER!” sloganıyla başlatılan medya kampanyası İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.


Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürlüğünce toplumda 112 bilincinin oluşturulması, 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla ilkokul 3.sınıf öğrencilerine yönelik eğitimler düzenlenmektedir.


İlimiz ve ilçelerimizde bulunan tüm okullarda uygulanmak üzere hazırlanan sunum ve video gösterimlerinin yer aldığı eğitime ilişkin İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse arasında protokol imzalanmıştır.


​İl Sağlık Müdürü Dr.Ahmet Sarı imzalanan bu protokol ile Karabük merkez ve ilçe okullarımızdaki ilkokul 3.sınıf öğrencilerinin 112 Acil sağlık Hizmetlerinin görevleri, kurulum amacı,112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi,ambulans ve ambulans ekipmanları ve trafikte ambulansın geçiş önceliği ile ilgili bilgilendirileceklerini, koruyucu önlemleri kullanma becerilerinin geliştirileceğini söyledi.


Ayrıca yerde yatan kazazedeye nasıl ve hangi ekipman kullanılarak müdahale edildiği, hasta ve yaralının ambulansa nasıl alındığı şeklinde bir ilkyardım canlandırması yapılarak çocuklarımıza ani yaralanma ya da kaza anında nasıl doğru müdahale edileceği uygulamalı olarak gösterilecektir dedi.


Sarı, eğitim sonunda tüm çocuklarımıza bilgilendirici broşür ve kalem,balon, silgi, kalem kutusu, anahtarlık gibi küçük hediyeler dağıtılacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi