TARAFTARIN MAÇA ALINMAMASI YÖNÜNDEKİ KARAR DEĞİŞTİRİLDİ

ŞAHİN DEVREYE GİRDİ, KARAR İPTAL EDİLDİ

SON DAKİKA

3 Nisan Pazar günü oynanacak Boluspor Kardemir Karabükspor karşılaşmasında konuk ekip taraftarının alınmaması yönünde verilen karar geri çekildi.

Bolu İl Güvenlik Kurulu tarafından alınan karara göre şampiyonluk yolunda ilerleyişine devam eden Kardemir Karabükspor taraftarının Boluspor stadına alınmayacağı duyurulmuş, Karabük cephesinden kararla ilgili birçok tepki gelmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in devreye girmesi ile Bolu İl Güvenlik kurulu kararını geri çekti. Şahin, ilk olarak Bolu Valisi Aydın Baruş’la, ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Karabük’ün önemli siyaset adamı Şahin’in girişimleri ardından Karabükspor taraftarının stada alınmaması yönündeki kararının iptali ile sonuçlandı.

Şahin konuyla ilgili iki kulüp yöneticilerinin ve taraftarlarının da maç öncesi görüşüleceğini kaydederek şunları söyledi; “Bolu ilimiz bu aralar yaşadığımız terörle mücadele sürecinde hassas bir ilimiz oldu. Çünkü Bolu 2. Dağ Komando Tugayı'na bağlı askerlerimiz terörle mücadele ederken her iki takımın taraftarının hasımhane bir durum sergilemeleri hoş olmayacaktır. Konunun bu yönü düşünülerek, böyle bir karar alınmış.

Ama biz her iki ilin taraftarının bu karşılaşmayı kol kola ve bölge insanına yakışır bir şekilde izleyeceklerine inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz terörle mücadele sürecinde biz de şahsen gerek Karabük, gerekse Bolu taraftarının ülke insanımıza örnek olacak bir şekilde davranış sergileyeceklerine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mavi Ateş Taraftarlar Dernek Başkanı Erol Ünlü, "Bolu İl Güvenlik Kurulu tarafından alınan kararın değiştirilmesine vesile olan başta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Boluspor - Kardemir Karabükspor maçı 3 Nisan Pazar günü saat 13:30'da Bolu Atatürk Stadı'nda oynanacak.
Editör: Haber Merkezi