İlk olarak 1987 Yılında yapılan genel Seçimlerde Milletvekili adayı olan fakat seçilemeyen Dursun Altıparmak 1989 Yılında Karabük Belediye Başkanı seçilmiş ve 1994 yılında seçimi kaybederek belediye başkanlığı koltuğunu bırakmıştı.

1994 Yılından bu yana 32 yıldır defalarca çeşitli siyasi partilerden Karabük’te Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı olan ama bir türlü bu zamana kadar hiçbir seçimi kazanamayan Dursun Altıparmak’ın yine 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde ismi geçiyor.

En son 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde İYİ Parti’den Karabük Milletvekili Adayı olan ve seçimi yine kaybeden Dursun Altıparmak’ın isminin belki de yirminci kez adaylıkta geçmesi Karabüklüler de antipati oluşturmaya başladı.

Karabüklü seçmenler “Yarım asra yakındır her yerel ve genel seçimlerde Dursun Bey’in adı ya geçiyor ya da aday oluyor. Onun ilk aday olduğu 1987 yılında doğan çocuklar şimdi onunla birlikte aday oluyorlar. Neredeyse yarım asırdır her seçimde Karabük’e geliyor aday oluyor, seçim bitiyor Karabük’ten çekip gidiyor ve yine geliyor. Bu memlekette hiç mi adam yetişmiyor, yeter artık.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.