Çocuklarını istedikleri okullara kayıt ettirebilmek için sanal olarak adres kaydını değiştiren veliler Nüfus Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nün sıkı takibine alındı.

Yeni eğitim ve öğretim dönemi başlarken, yanlış adresten okullara kayıt yaptıran veliler için cezai işlem uygulanacak.

Karabük Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ertuğrul Atalı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Vatandaşlarımızın gerçeğe aykırı adres beyanı vermemelerini aksi takdirde idari para cezası ile karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

Atalı yaptığı açıklamada; “Adres Kayıt Sisteminin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu, Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği ve Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesi ile düzenlenmiştir. Bu sistem ile adresler belirli standarda kavuşturularak adres bileşenlerinin yer aldığı merkezi veri tabanı oluşturulmuş ve anılan Kanunun 52 nci maddesi gereğince kurum ve kuruluşlara yürütecekleri iş ve işlemlerde Bakanlığımızca tutulan adres bilgilerini kullanma zorunluluğu getirilmiştir.

Bilindiği üzere okul kayıtları yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kayıtları esas alınarak yapılmaktadır.

Adres Kayıt Sisteminin sağlıklı çalışması adres bilgilerinin doğru, güvenilir ve güncel tutulması ile mümkündür. Valiliğimize ilkokul, ortaokul ve lise yerleştirmelerde gerçeğe aykırı adres beyanı yapıldığı intikal etmektedir. Nüfus Müdürlükleri Adres Beyanlarından şüphe duyması halinde kişinin beyanını teyit eden bilgi ve belgeler isteyebileceği gibi gerektiğinde kolluk kuvvetleri aracılığıyla her türlü araştırmayı yaptırmaya yetkilidir.

Yapılana araştırmalarda gerçeğe aykırı adres beyanında bulunduğu tespit edilenlere 1.188,00 TL tutarında idari para cezası uygulanarak, adres kayıtları iptal edilmektedir.”ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi