TİNER YÜKLÜ TIR BARİYERE ÇARPTI, 5 KİŞİ YANARAK CAN VERDİ

YANARAK

Bolu’nun Mengen ilçesinde tiner yüklü TIR’ın bariyere çarpması sonucu 5 kişi yanarak hayatını kaybetti. TIR’ın dorsesine yüklenen otomobilde seyahat eden 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, bayram tatili için Karabük'ün Yenice ikçesine gitmek üzere ailesiyle Gebze’den yola çıkan Cevat Ceylan, idaresindeki 78 YD 920 plakalı TIR ile Bolu’nun Mengen ilçesi çıkışındaki Dorukhan Tüneli’nin girişinde bariyerlere çarptı. Tiner yüklü TIR bir anda alev aldı. Yangını fark eden diğer sürücüler ise durumu itfaiyeye bildirdi.

Olay yerine gelen Mengen ve Bolu Belediyeleri’ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren müdahalesinin ardından yangın sündürüldü. Kazada ise TIR sürücüsü Cevat Ceylan ile TIR’da bulunan 4 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan TIR’ın dorsesinde yüklü bulunan otomobildeki 2 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından çeşitli hastanelere kaldırıldı. Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı kazayla ilgili incelemede bulundu.

mengen kazaVALİ'DEN AÇIKLAMA

Jandarma ekipleri ise kazada yaşamını yitirenlerin kimlik tespiti için çalışma başlattı. Bolu Valisi Aydın Baruş da kazayla ilgili bilgi aldı. Yetkililer gazetecilere yaptığı açıklamada kazada sürücü Cevat Ceylan’ın yanı sıra Ayşenur Ceylan, Elif Ceylan, Beyzanur Ceylan’ın yanı sıra bir kişinin daha hayatını kaybettiğini belirttiler. Vali Baruş, “Bizi üzen bir kaza yaşandı. Beş vatandaşımız kaza sonucu değil de kaza yapan TIR’daki yanıcı maddenin alev alması sonucu maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.
Ekiplerin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.
Editör: Haber Merkezi