Yağmur Suyu Drenaj Projesi

Türkiye de ki birçok kentin yağmur sularının toplanması noktasında büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Karabük Belediye Başkanı Vergili, iki yıllık bir çalışma ile sorunun tamamen ortadan kalkacağını ve Karabük’ün bu konuda tek olacağını belirtti.

Vergili Yağmur Suyu Drenaj Projesi ile ilgili şu şekilde devam etti;

"Karabük’ün en büyük problemlerinden birisi de yağmur sularının toplanamaması. Şu anda ana kollektörümüz 800’lük bir boru. Bütün Karabük’ün kanalizasyon ve suyu burada toplanmak için çaba sarf ediyor ki bu da yeterli olmuyor. Hemen hemen her mahallemize belirli noktalarda yağmur sularıyla ilgili problemler yaşıyoruz.

Bu proje 2 yıldan bu tarafa saha çalışmasıyla beraber hazırlandı. Bu projemiz bu sene içerisinde bitti. Kış mevsiminde bu projeye başlamadık. Çünkü bu proje 2 yıl sürecek bir proje. İnşallah biz bu projeyi tamamlayıp, Karabük’ü Türkiye’de yağmur suları ile ilgili örnek tek şehir yapmayı hedefliyoruz. Çünkü Türkiye’deki şehirlerimizin çoğunun alt yapısında yağmur suları ile ilgili hemen hemen hiçbir çalışma yok.

Her gün haberlerde bir şehirdeki su baskınlarından bahsedilir. İnşallah biz bu projeye bu sene içerisinde başlayıp, 2021 senesi içerisinde de Karabük’ün her tarafını bitirmiş olacağız."