Karabük'ün Yenice ilçesinde, ormanlık alanda avcılar tarafından vurulduğu düşünülen tilki, yön tabelasında asılı bulundu.

TİLKİ

Doğa fotoğrafçısı Recep Arslan, Karabük'ün Yenice ilçesi ormanlarındaki gezisi sırasında, Karağaç Köyü mevkiindeki doğa yürüyüş parkuru üzerinde bulunan yön tabelasının üzerine asılmış tilki gördü. Recep Arslan, boyun kısmında kurşun deliği bulunan tilkinin, kar yağmadan önce avcılar tarafından vurulmuş olabileceğini söyledi.

Arslan, soğuk hava ve kar yağışı ile birlikte tabelanın üzerinde donan tilkiyi yere indirdi. Tilkinin fotoğraflarını Facebook hesabında paylaşan Arslan, "Köye doğru yürürken yön tabelasında tilkiyi fark ettik. Kar yağdıktan sonra tilki asılı bulunduğu tabelada donmuş. Kurşun boyun kısmından girmiş diğer taraftan çıkmış. Resimlerini çektikten sonra tilkiyi tabeladan indirdik.

Bunu yapanların avcı olduğunu düşünüyorum. Ormanda bulunan canlılar yiyecek derdindeyken kaçak avcılar zevk ve eğlence derdindeler. Tilkiyi vurdukları yetmiyor gibi binlerce turistin ziyaret geçiş noktası olan direklerden birine asmaları tam canilik" dedi.

TİLKİ KAR DOĞA
Editör: Haber Merkezi