Geçtiğimiz günlerde MHP Safranbolu İlçe Başkanlığının değişim ve devir-teslim töreninde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin yaptığı konuşmanın ilk yansıması Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’dan geldi.

VERGİLİ “AK PARTİLİ KÜÇÜK BELEDİYELERE 1’ER MİLYON TL PARA VERİLDİ”

Vergili yaptığı konuşmasının bir kısmında “belki Ankara sesimizi duyar” diyerek, şu ifadelere yer vermişti;

“Bugün İhsangazi Belediye Başkanı ziyaretime geldi. Bizim Eskipazar gibi, Yortanpazarı gibi ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele veren küçük bir kasabanın belediye başkanı.

Arkadaşlarımız büyük sıkıntılar içerisinde başarılı olmaya çalışıyorlar, bu başarı 2023’de iktidarın başarısı olur. Şöyle bir durum öğrendim; Ak partili küçük belediyelerin tamamına Cumhurbaşkanlığı talimatıyla 1’er milyon lira para verilmiş.

Güzel, verin ve bu belediyelerde başarılı olsun. Şu anda Türkiye’de en büyük sıkıntı küçük belediyelerde. Çünkü gelirleri belli, giderleri belli. Bu belediyeler ne kadar başarılı olursa, iktidar olarak sizde o kadar başarılı olursunuz.

Şimdi ben buradan bir talepte bulunmuş olayım. Bizim bir talebimiz yok, ama bizim ufak belediyelerimizi de göz önünde bulundursunlar, ben bu güne kadar hükumetten hiçbir talepte bulunmadım ve sizlerden topladığımız paralarla Karabük Belediyesini Türkiye’de ki en iyi bütçeye sahip belediye haline getirdim.

Nasıl Ak Partili küçük belediyelere 1’er milyon lira veriyorsanız, bizim belediyelerimizi de görmezden gelmeyin. Unutmayın, 2023 senesinde bu sahada yine beraber çalışacağız.

Bizim Genel Merkezimiz sizlerden bu paraları istemez, bu taleplerde bulunmaz, sizden hiçbir beklentileri yok, Genel Merkezimizin tek beklentisi; devletimizin sınırlarını korumanız ve terör örgütlerini yok etmeniz.”

İBRAHİM ERTUĞRUL “HERKES BİZDEN 1 MİLYON TL’NİN HESABINI SORUYOR. VERGİLİ DEDİKODU ÜRETİYOR”

Vergili’nin, AK Parti’li ve diğer partili küçük belediyeler arasında ayrım yapıldığı iddiasını Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul yalanladı.

Ertuğrul, sosyal medyasında yaptığı yazılı açıklamasında Rafet Vergili’yi dedikodu üretmekle suçladı ve şu ifadelere yer verdi;

“Vergili; ‘AK Partili bütün küçük belediyelere 1 Milyon TL verildi’ demiş. Herkes bizden 1 Milyonun hesabını soruyor. Ben belediye başkanlarının dedikodu ve mazeret değil, hizmet üretmesi gerektiğine inanıyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI İSMAİL ALTINÖZ SESSİZ...

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada “Partimiz mevcut hükümete Türkiye’nin bekası, devletin devamı için mücadele etsinler anlayışıyla hiçbir karşılık beklemeksizin destek vermekte, şu ana kadar hiçbir MHP’linin de iktidardan bir menfaati olmamış. İktidarın bunları bu kadarda göz ardı etmesi doğru değil. Bizim Genel Merkezimiz gidip iktidardan hiçbir şey istemez, biz de Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda nasıl hareket edilmesi gerekiyorsa öyle hareket ederiz.  Ama iktidarın şunu çok iyi hesap etmesi lazım; 2023 yılında tekrardan bir başkan seçimi olacak, bugüne kadar yapılan seçimlerde iktidarın kaderini belirleyen Milliyetçi Hareket Partisi olmuştur, 2023 senesinde de iktidarın kaderini belirleyecek olan yine Milliyetçi Hareket Partisi’dir.” Şeklinde konuşmuş ve AK Parti iktidarını eleştirmişti.”

Vergili, Cumhurbaşkanının talimatı ile AK Partili küçük belediyelere 1’er Milyon TL para verildiğini de öne sürmüş ve belediyeler arasında parti ayrımı yapıldığını ifade etmişti.

Vergili’nin AK Parti’ye karşı yaptığı bu ağır eleştirileri yapalı iki gün olmuş ve AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ise şu ana kadar Cumhur ittifakı çerçevesinde hareket ettiğini belirterek, herhangi bir cevap verme yoluna gitmedi.

Editör: Haber Merkezi