Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, her gün bir mahalleye makamını kurarak sorunları yerinde tespit ediyor. 


Yeni Mahalle Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirilen mahalle toplantısında Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, mahalle sakinlerini dinleyerek talepleri bir bir not aldı. Mahalle sakinleri Başkan Vergili'ye kentsel dönüşümle ilgili son durumu sordu.

Başkan Vergili; "Kentsel dönüşümle ilgili haddelerin tebligatları yazıldı. Bazı haddehaneciler yılsonuna kadar süre istedi. Önümüzdeki sene haddeler sökülmeye başlanılacak. Kentsel dönüşümle ilgili bir rapor ve değer tespitini çıkartacaklar. Değer tespiti çıktıktan sonra mahalle sakinleri ile görüşmeler başlayacak. Emlak konutunu buraya taşıyabilirsem daha modern bir mahalle ortaya çıkartmış oluruz” dedi.

Başkan Rafet Vergili; “Kemal Oyman mevkiinde 40 dönümlük bir alana yaptığımız tır parkı çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede bitirmeyi hedeflediğimiz tır parkı biter bitmez tırların şehir içine girmesini kesinlikle yasaklayacağım.

Her mahallede bir tır yol kenarına çekiyor ve bazı tırlar yüklü oluyor. Bu tırlar bizim su ve kanalizasyon hatlarını da tahrip ediyor. Çok yakın zamanda bitirmeyi hedeflediğimiz tır parkı ile bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Marzinc konusunda da mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Vergili; “Marzinc fabrikasının atıkları analizler neticesinde tehlikeli atıklar kapsamında olduğu anlaşıldı. Bizim iddialarımızın hepsi tek tek çıktı. Bize, bu fabrikayı kurarlarken Avrupa kriterlerinde olacağını söylediler.

Bu fabrikayı Bakanlık “Tehlikeli Atık” statüsünde çalışan fabrika kapsamına alacaktı. Bize de böyle beyan ettiler. Bize normal bir fabrika gibi anlattılar. Ben bu analizleri yaptırdıktan sonra bu işin üstüne gitmeye başladım. Böyle bir fabrikaya izin veren Bakanlık bu fabrikanın atık malzemelerinin hangi kapsamda olduğunu bilmiyor.

Analizleri almadan fabrika kurduruyor. Ben birikintiyi gördükten sonra bir analiz aldırdım, üniversiteye yollattım, analiz sonuçları geldi “Tehlikeli Atık” diye. Şimdi ise temizlemeye çalışıyorlar. Marzinc fabrikasına 2.150.000 TL para cezası uygulamışlar. Bu ceza insan sağlığına eş değerde mi?” dedi.  

Vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra Yeni Mahalle Sosyal Yaşam Merkezinde oluşturulan Başkanlık Makamından ayrılan Başkan Vergili, Gezici Başkanlık Ofisi uygulaması kapsamında 16 Kasım 2017 Perşembe günü Karabük Mahallesi sakinleri ile bir araya gelecektir.

Editör: Haber Merkezi