Başkan Vergili: “Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırmayı Nasip Etmesin”

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı; Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama arzusundan tavız vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin bir eseridir diyen Vergili; “Alçak gönüllü, vatanına aşık bir şair olan Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı milletimize ve ordumuza armağan ederek tüm eserlerini topladığı Safahat'a almamış ve böylelikle bizlere ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Milletimizin gönlünde farklı bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olacak, örnek alınacak bir şahsiyettir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 97. yılında bu güzel vatanı bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla ve rahmetle anıyorum” dedi.