Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Sebzeciler, Balıkçılar, Kasaplar ve Pazarcılar Esnaf Odasının genel kuruluna katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Başkan Vergili; "Yolunuz gerçekten çok uzun. Şu anda Karabük'te 103 tane süper market var. Bunların 70'ten fazlası yabancı firmalardır. Bunlar artık diğer ürünleri satmayı bırakmışlar, süper marketleri aynen bir pazar yerine çevirmişlerdir. Kasap arkadaşlarımızın da problemleri aynı şekildedir.

Süper marketlerde ucuz et diye bir şey çıkmış. Kasap arkadaşlarımıza hiç bir şekilde yaşama şansı bırakmamışlar. Balıkçılarımızın durumu zaten malum. Karabük 50 bin nüfustayken tüketmiş olduğu balığın şu an onda birini bile anca tüketiyor.

Bütün işiniz bunlarla mücadele etmektir. Ben burada olduğum müddetçe sizin bu süper marketlere karşı mücadelenizde her zaman yanınızdayım. Sizin hangi şartlarda nasıl hizmet verdiğinizi en iyi bilen, gören kişilerden birisiyim.

Gece yarısı, karda, kışta pazar kurmak ve hizmet sunmak öyle kolay bir şey değildir. Mahallelerden vatandaşlarımızı pazarlara taşıyarak, biz elimizden geldiği kadarı ile sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Yeni pazar yerleri talep edilmesinden ise her mahallemizden pazar yerlerine giden ücretsiz pazar servislerimizin sayısını çoğaltmak bence daha uygundur. Bu da sizin süper marketler ile bir nebzede olsa rekabet etmenizi sağlamış olacaktır.

2 tane kapalı pazar yerimiz bu sene içerisinde faaliyete geçecektir. Biz sizlerden memnunuz hepinizden Allah razı olsun. Bizim Sizlerden memnuniyetimiz şu bizim pazarlarımızda bir hile, terazi ile oynama yok. Bugüne kadar bize pazarda satılan bir ürenden dolayı hiç kimse şikayete gelmedi.

Bu da bizi son derece memnun eden bir hadisedir. Aynı şekilde kasaplarımız ve balıkçılarımız içinde bugüne kadar hiç bir zaman hile üzerine bir şikayet gelmemesi gerçekten bizi onurlandıran bir olaydır. Şunu söyleyebilirim ki belki de en dürüst pazarcılar Karabük'tedir. Bunu içtenlik ile samimi olarak söyleyebilirim" dedi.

Editör: Haber Merkezi