KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ:

“NEYİN MUHALEFETİNİ YAPIYOR,SÖYLEDİKLERİNİN ÇOĞU BOŞ”

“O DA CAMİYE GELSİN,CAMİDEN ZARAR GELMEZ”

camiye gel

CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel’in geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı açıklamalara Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’den yanıt geldi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel’in Valilik Binası yerine Çelik Cami yapılması planına eleştirilerine cevap vererek, “Kendisi camilere sıcak bakmıyorsa dünyadaki meydanlara şöyle bir baksın,her meydanın yanında mutlaka ya bir kilise ya da bir katedral vardır.Sırf ben muhalefet yapacağım mantığıyla bir şeyler söylemeye kalkarsa da yanlış oluyor” dedi.

“BİZİM DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ANITSAL BİR CAMİ”

Başkan Vergili, “Aslında buna söylenecek çok fazla bir şey yok, diyor ki 200 metre ileride zaten bir cami var, mescitler var, ama şöyle bir Safranbolu’ya inse 100-150 metre arayla üç cami görür. O camilerin yapıldığı dönemde de Safranbolu nüfusu 3-4 bin civarlarındaydı,bunları iyi değerlendirmesi lazım.Biz Karabük’ün merkez camisi olacak anıtsal bir cami yapmayı planlıyoruz.200 metre ileride dediği caminin kapasitesi en fazla 300, yani Yenişehir Camisi bir merkez camii niteliğinde değil.

Ulucami derseniz tamamen sokak arasında kaldı ve merkez cami işlevini kaybetti, hatta Karabük’te ondan çok daha büyük camiler yapıldı. Bizim düşündüğümüz anıtsal bir cami. Kendisi camilere sıcak bakmıyorsa dünyadaki meydanlara şöyle bir baksın,her meydanın yanında mutlaka ya bir kilise ya da bir katedral vardır.Sırf ben muhalefet yapacağım mantığıyla bir şeyler söylemeye kalkarsa da yanlış oluyor” diye konuştu.

NEYİN MUHALEFETİNİ YAPIYOR,SÖYLEDİKLERİNİN ÇOĞU BOŞ

Karabük Belediye Başkanı Vergili, CHP İl Başkanı Dinçel’in genel seçim sürecinde de sürekli olarak belediyeye eleştirilerde bulunduğuna dikkat çekerek, “Seçim sürecinde de sürekli ‘belediye imkanları siyasette kullanılıyor’ diye konuştu. Halbuki belediyenin bir kuruşu dahi kullanılmadı. Tabi kendileri büyükşehirlerde CHP’li belediyeler olarak belediye imkanlarını siyasete çok iyi alet ettiği için bizi de aynı kategoriye sokmaya çalışıyor, ama ben yedi yıllık görev sürem içersinde ne şahsi işimde ne de siyasetimde belediyenin bir kaynağını dahi kullanmadım.

Ne arabasını kullandım, ne işçisini kullandım, ne de memurunu kullandım. Kendisi sırf farklı bir şeyler söylemek adına bir takım ithamlarda bulunuyorsa bunda bir yanlışlık var. Karabük için bir takım olumlu önerileri varsa bizim rakibimiz demez kendisini dikkate alırız. Biz mecliste de aynı uyumu sağladık, geçtiğimiz dönem biz azınlıkta iken de tüm kararları oybirliği ile aldık. Bu dönem biz çoğunluktayız ama yine kararlarımızı oybirliğiyle alıyoruz,tüm arkadaşlarımızı ikna ediyoruz. Kendisi neyin muhalefetini yapıyor,söylediklerinin çoğu boş” dedi.

Anamuhalefet partisi İl Başkanının Yeşilmahalle’deki belediye binası ile ilgili;”Yedi senedir neden belediyeyi oraya taşımamış ve çürümeye terketmiş?” eleştirilerine de yanıt veren Başkan Vergili, “Biz o binayı yedi yıl önce Tıp Fakültesi yapılmak üzere üniversiteye verdik. Bu soruyu bize neden soruyor, bu konuda birilerine bir şey soracaksa muhatabı biz değiliz.

İktidardan çekinmiyorsa onlara karşı muhalefet yapar, ama benim gördüğüm kadarıyla, bir muhalefet partisi il başkanı olarak muhalefet yapmaya çalışıyor fakat seçim döneminde bile iktidar partisine bir tek eleştiri getiremedi. Eğer muhalefet partisi il başkanıysa iktidardan veya bazı etkenlerden korkmayacak. Karabük’ün hiçbir sıkıntısı yok mu?. Karabük’te hiç kimsenin iktidardan bir beklentisi yok mu?. Canı sıkıldıkça belediyeyi eleştiriyor,bu memlekette işçi hakları,memur hakları gibi sorunlar yok mu?. Bu güne kadar CHP İl Başkanından bu konuda bir tek ciddi eleştiri gördünüz mü,yapamaz,bize yaptığı eleştiriler ise bir kabı dolduran eleştiriler değil” diye konuştu.

“O DA GELSİN CAMİYE, CAMİDEN BİR ZARAR GELMEZ”

RAFET VERGİLİVergili, Kent Meydanına Atatürk Anıtı yapılmayışı eleştirilerine de cevap vererek, şunları söyledi:
“O da yapılacak, biz kendimiz söyledik. Atatürk heykelinin yanında, Karabük’ün oluşumunda katkısı olan İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak Paşa’nın da yer aldığı bir çalışma yaptıracağız dedik. Cami ile Atatürk heykelinin ne alakası var, ikisini birbirine nasıl bağdaştırıyor.

Heykel cami vazifesi ya da cami heykel vazifesi görmüş oluyor mu, neyi söyleyeceğini, neye muhalefet edeceğini tam olarak vurgulamıyor. Yalnız Atatürk heykelinin eksikliğini eleştirseydi ben şunu söyleyecektim, ‘En kısa zamanda yapacağız’ diyecektim. Ama cami dediği zaman, camiye muhalefet ettiği zaman neye muhalefet ettiğini kendisi düşünsün. Ben inançlı birisiyim ve inançlarım doğrultusunda da yaşarım. Hayatım boyu hiç din tacirliği yapmadım,sırf siyaset için cami cami gezmedim,şurada namaz kılacağım şeklinde mesajlar çekmedim.

Camilerde konuşmalar yapmadım. Şimdiye kadar şekli olarak hiç bir ibadet yapmadım,cenaze namazına gidersem vakit namazına da girerim,benim inançlarım doğrultusunda yaşamamı din tacirliği olarak görüyorsa,bu tür ibadetlere sıcak bakmıyorsa kendi bileceği iş. Ben kendisine bir tavsiyede bulunuyorum, parti olarak farklı doktrinlere sahip olsalarda dine o kadar uzak durmaları o kadar da doğru değil.

Kimse "Aaa CHP İl Başkanı'da camide" demez.

O da gelsin camiye,camiden bir zarar gelmez,kimse de ‘Aaa CHP İl Başkanı da camide’ filan demez,hatta takdirde eder.Bizim cami yapma hedefimiz ilk seçimden bu yana var,bunun din tacirliğiyle ne ilgisi var,bunu belediye imkanlarıyla yapacak değiliz,defalarca bu camiyi tüm Karabüklüler yapacak diye söyledim,biz meydanımız ve camimizle bir konsept oluşturmak istiyoruz.

Şimdi ‘Vatandaş Yeşilmahalle’deki valiliğe nasıl gidecek,madem belediyeyi neden oraya taşımamış’ diye eleştiriyor,valiliğe günde 50 kişi gider,belediyeye 1000 kişi gider,vatandaşın en fazla işi olduğu yer tapu ve belediyedir,biz tapu binası içinde şehir merkezinde yer tahsis ettik,belediye binası valilik için son derece uygun bir bina,şimdi ‘Bu binanın tadilatını kim yapacak?’ diye eleştiriyor,biz yapacağız,valilikte devlet,bizde devletin bir birimiyiz.

Kimse belediyenin kaynaklarını düşünmeye kalkmasın,bizim kadar belediye kaynaklarını düşünen bir başka belediye olamaz. Herşeyimiz şeffaf,gelsinler baksınlar, bir kişiye özel bir uygulama yapmış mıyız incelesinler. Biz son derece adil bir yönetim uyguluyoruz,zaten tüm sıkıntıları da bu,ama ben CHP’li belediyelerde kişiye özel yüzlerce örnek gösterebilirim.”
Editör: Haber Merkezi