Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Mehmet Durum geçtiğimiz gün "Atatürk  heykelimiz hazır, Belediyenin kaidesini yapmasını bekliyoruz, bu kadar zor mu bunun kaidesi?" diyerek Başkan Vergili’den heykelin yerine konması için harekete geçmesini istemişti.

Belediye Başkanı Rafet Vergili bugün yaptığı açıklamasında, "Aradan bir gün geçmeden Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri söylediklerimi doğruladı. Tekrar ediyorum Heykel siyasetinden başka bir şey üretemez. Karabük’le ilgili hiçbir fikir geliştirmez, konuşmaz, yalnızca eleştirir. Ve biz demedik miydi derler. Öncelikle Atatürk heykelinin kaidesinden bahsedeyim. Bize verilmiş bir teknik detay statik hesaplama yok. Yalnızca kroki çizimi var kaide kullanılacak. Kaplaması dahil tüm detayların ve projelerin verilmesi şarttır. Üstündeki heykel fırtınadan, depremden etkilenmeyecek şekilde olmalı ve estetik için kullanılacak taşlar bile belirlenmelidir." dedi.

2 aya yakın süredir kaidenin projesi için çaba gösterdiklerini dile getiren Vergili, "Proje müellifi ile 3 kere görüşüldü ve bu günlerde de bitecek 10 güne kadarda yapım çalışması başlayacaktır. Kendisi kaide yapımı başlayınca ilgilenirse ne kadar zor ve maliyetli olduğunu görecektir. Sayın Başkan Kaideyi Blok Taşla karıştırıyor sanırım. Bizim bu anıt için verdiğimiz önem ve hassasiyet onların basite indirgedikleri gibi değildir." ifadelerini kullandı.