• Vergili "AK Parti Kadın Kolları Neden 24 Haziran Genel Seçimlerinde 3. Sıra Adayı Tuğba Yeğin'e Sahip Çıkmadı?"


 

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu’nun dün yaptığı basın açıklaması ile ilgili Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili bir açıklamada bulundu.

2003 Yılında KBÜ Eski Rektörü Burhanettin Uysal’ın kurduğu Kız Mehteran takımı ile ilgili Vergili’nin yaptığı açıklamaya karşılık, AK Parti Kadın kolları, kadınları hor gördüğü yönünde bir açıklama yapmıştı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu’nun yaptığı basın açıklaması ile ilgili Başkanı Rafet Vergili bir şu açıklamalarda bulundu;

“Kadın Kollarının açıklamasını büyük bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. İnsanların bir şeyleri incelerken geçmişte yaptıklarını da çok iyi incelemek lazım. Ben mehteranla ilgili görüşümü açıkladım. Bazı yerlerde kadın figürleri, bazı yerlerde de erkek figürleri ön plandadır. Bunlar örf, adet ve gelenektir ve bunları değiştiremezsin. Bunları tahrip etmek doğru değildir. Bununla ilgili açıklamamı yaptım ama şu boyuta çekmeye çalışıyorlar; Ben kadınların abdestli ya da abdestsiz olduğunu tartışmadım, o beni ilgilendirmez. Ben bugün başı açık olana da kapalı olana da, inandığı gibi yaşayan herkese saygı duyarım. Ben çok kişiyi biliyorum başı açık beş vakit namazını kılan. Onun inancı o şekildedir, beni hiçbir zaman ilgilendirmez. Benim iki tane başkan yardımcım bayandı. Fatma Danışman Hanım da şu anda Safranbolu’dan Belediye Başkan Adayı. İnsanların yaşam tarzları kesinlikle beni ilgilendirmez.

Şimdi kendisine birde şunu söyleyeyim. Madem kadınlara bu kadar değer veriyor, 24 Haziran seçimlerinde, Karabük’te bizim Tuğba Yeğin diye 3. Sıra AK Partili modern bir milletvekili adayı arkadaşımız genel merkez tarafından listeye yazıldı. Sonra ne oldu? O kadar çok baskı oldu ki, kendisi de bildiğim kadarıyla Saime Öksüzoğlu Hanımefendi de o tarihte yine Kadın Kollarında yönetimdeydi. O kadar büyük travmalar yaşattılar ki aday tanıtım toplantısında bile kürsüye çıkmayı kendine çok gördüler. Muazzam bir baskı yaptılar. Madem kadınlara bu kadar önem veriliyordu da Saime Öksüzoğlu Hanımefendi neden bu kız arkadaşına sahip çıkmadı?  Ben kendisine şimdi bunu soruyorum. Kadınlara bu kadar önem veriyordu da onunla ilgili bir açıklama yaptı mı? Ve ben şimdi tekrardan soruyorum, sen bugün neyin diyetini ödüyorsun? Ve yine ne oldu? Mevcut atanmış aday kendisinin doktora yapan, diploma verdiği Tuğba Hanımefendiyi Türkiye genelinde rezil ederken, bir hanımefendiye sahip çıkamayan Saime Öksüzoğlu Hanımefendi hangi yüzle basın açıklaması yapıyor? Neyin demagojisini, istismarını yapıyor?

Rafet vergili söylemiş olduğu her kelimeyi ölçer öyle söyler. Söylenen her kelimenin arkası vardır. Bu genç kızımızın suçu günahı neydi? Modern bir genç kızımız, yaşam tarzı beni hiç ilgilendirmez. 3. Sıradan milletvekili adayı olması da beni hiç ilgilendiren bir konu değildir. Neden bu kadar büyük siyasi baskılar yapıldı da 3. Sıraya yine Burhanettin Uysal Beyefendi geldi? Saime Hanım kendisine çok dikkat edecek. Önce kendi hemcinslerinin haklarını parti içerisinde koruyacak, ondan sonra ‘Sen şöyle dedin, böyle dedin.’ Demagojilerine girecek. Biz mehteran adabından bahsettik. Hiç kimsenin yaşam tarzı beni ilgilendirmez ve bugüne kadar da müdahale etmedim. 10 yıldan bu yana benim yanımdaki Başkan Yardımcım Fatma Danışman Hanımefendiydi. Ve çok güzel çalışmalarımız oldu. Kadınlarla ilgilenmesi, onlara yaklaşımı, çünkü ben erkek olarak yaklaşamazdım, bu konuda çokta isabetli bir iş yaptığımı düşünüyorum.

Bu memleketin yüzde 50’si de kadın. Kadınlara hitap edecek birisinin de olması gerekir. Ben önce bunu sorguluyorum. Bizi hem Karabük olarak Türkiye’ye rezil ederken Saime Öksüzoğlu Hanımefendi sen şu anda neyin diyetini ödüyorsun? Sen bunun cevabını ver, Rafet Vergili’ye laf yetiştirmeyi bırak. O biraz senin boyunu geçer. Sen çok daha fazla sıkıntıya düşersin. Bununla ilgili cevabı verdiği zaman kendisini muhatap olarak kabul ederim."

Editör: Haber Merkezi