Başkan Vergili: "Kadınlar Toplumun Mimarıdır"

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Vergili mesajında; “Kadınlar, bizim kültürümüzde hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir.

Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında kadınlarımızın önemli bir yeri vardır. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır. Unutulmamalıdır ki, İstiklal Savaşının Nene Hatun’u ve Halime Çavuş’u bizim kadınlarımızdır.

Bizim inancımıza göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz; “Cennet, anaların ayağının altındadır" buyurmuştur. Ayrıca Allah, kadına ayrı bir misyon da vermiştir, annelik.

Kadınlar için önemli olan bu günün yılın 1 günüyle sınırlı kalmaması dileği ile yürekleri sevgi dolu, güçlü omuzlarında Türkiye'yi yükseltecek başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere, ülkemizdeki bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlıklı, huzurlu ve başarılı günler dilerim” dedi.

Editör: Haber Merkezi