• Vergili "Üç yıllık milletvekilliği döneminde vatandaşın işini görmemiş, memlekete hizmet için uğraşmamış fakat kendine çifte maaş alabilmek için kanun çıkarmış bu kişiden bu memlekete ne hayır gelir?"




 

Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde kendisi ve yakınlarına belediyeden hiçbir menfaat tanımadığını vurgulayarak, şu açıklamalarda bulundu;

“10 Yıl Karabük Belediye Başkanlığı yaptım. Allah nasip eder ve Karabüklü hemşerilerim de bir dönem daha bu memleketin 50 yılını imar etmem için bana fırsat verirse emanetlerinin sağlam ellerde olacağını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Çünkü bizim derdimiz halkın emanetini Allah rızası için koruyabilmek. Kendimiz için bu hizmet makamına talip değiliz. Halka hizmet için bu makama talibiz. Çünkü Halka hizmet etmek, Hakka hizmet etmektir. Bizim düsturumuzda budur.”

Vergili, Belediyenin bir toplu iğnesinin kendi üzerine geçmesinden korktuğu kadar, başka bir şeyden korkmadığını da ifade ederek “Allah bana Karabük Belediyesinin bir tek toplu iğnesini üzerimde getirmeyi nasip etmesin. Biz halka hizmet düsturu ile hiçbir menfaat düşünmeksizin 10 yıllık hizmetimizi geride bıraktık. Yine nasip olursa bir beş yılımız da böyle geçecek. Fakat şimdi çıkmış birileri ‘Karabük belediye Başkanı olacağım, Karabük’e hizmet edeceğim’ diyor.

Bakıyorsunuz 3 yıllık Karabük Milletvekilliğinde ne yapmış? Hiçbir şey. Ama kendi menfaati için kendine çifte maaş alabilmek için Meclis komisyonlarında, TBMM Genel Kurulunda yapmadığı atraksiyon, atmadığı takla kalmamış. Şimdi bu Profesör, sadece kendine çifte maaş alabilmek için üç yıl TBMM koridorlarını arşınlamış, gelmiş şimdi de ‘Belediye Başkanı olacağım’ diyor.

Allah aşkına Karabüklü hemşerilerime soruyorum; Üç yıllık milletvekilliği boyunca hiç kimsenin işini yapmayan, Karabük’e hizmet için uğraşmayan ve yalnızca kendine çifte maaş alabilmek için kanun çıkartan bu kişiden bu memlekete ne hayır gelir?” diye konuştu.

Vergili son olarak “Karabüklü hemşerilerimiz her şeyin farkında. Kimin düsturunda ne var, kimin zihniyetinde ne yok, hepsini biliyorlar. Karabüklüler bana güveniyor, ben de Karabüklü hemşerilerime güveniyorum.” İfadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi