Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, AK Parti Adayı Burhanettin Uysal'ın geçtiğimiz günlerde Vergili'nin eşini karıştırarak yaptığı açıklamaya çok sert tepki gösterdi.

Vergili, Uysal'a seçim siyasetinde aileleri ve eşleri karıştıracak kadar seviyeyi indirmesine kızdığını belirterek şunları söyledi;

"Benim hanımım bir hanımlar daveti olduğu zaman gider veya benimle ilgili gitmesi gereken bir yer varsa gider. Onun hanımı da gider. Gayet doğaldır. Bunu bir propaganda da kullanamazsınız. Bunu bir propaganda da kullanırsanız gerçekten seviyeyi çok düşürmüş olursunuz. Ben bu güne kadar hanımımı yollamışım veya yollamamışım, şimdi seçim zamanı ya, hanımım hiçbir yerde yokmuş.

Diyor ki; ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde belediye ile beraber organizasyon yaparken eşinizi de oraya gönderirken bugün ne değişti? Ben onu merak ediyorum.’

Bu söylenecek bir laf değil. Bir kere eşim böyle bir organizasyona katılmamış birincisi bu. İkincisi değişen bir şey yok. Eşim hanımların yapacağı bir organizasyonda benden izin almak mecburiyetinde değil. İstediği yere katılabilir veya katılmaz. Bu derece seviyeyi düşürmez bir insan. Ben gerçekten söylüyorum, onu hanımına, duruşuna, tavırlarına her zaman saygı duymuşumdur. O da lütfen insanların ailelerine saygılı olsun. Bu seçimdir, seçim biter. Seçim bittikten sonra insanlar birbirinin yüzüne bakabilecek durumda olmalılar. Aileleri ve eşleri seçim siyasetine karıştıracak kadar seviyeyi düşürmemesi gerekir.

Biz geçen dönemde de Mehmet Ceylan Bey ile çok sert bir seçim yaptığımız halde, seçim bittikten sonraki gün biz Mehmet Ceylan Bey ile hiçbir şey olmamış gibi aynı şekilde dostluklarımıza, arkadaşlıklarımıza devam ettik. Burada artık çığırından çıkarmaya başladı."

Burhanettin Uysal'ın, Rafet Vergili'nin eşini de belirterek siyaset yapmasına gösterdiği tepki önümüzdeki günlerde kamuoyunda nasıl bir yansıma bulacak?

Editör: Haber Merkezi