Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili Mahalle toplantılarında halka yaptığı konuşmalarda takdir toplamaya başladı.

Vergili, 10 yılda yaptıklarını anlatırken, önümüzdeki beş yılda Karabük’ün nasıl 50 yıllık geleceğini imar edeceklerini da anlatıyor.

Vergili mahalle halkına yaptığı konuşmasının başında 10 yıl önce belediyeye geldiklerinde ne gibi sıkıntılar ile karşılaştıklarını anlattı ev şunları söyledi;

“2009 senesinde seçilme şansı en az olan bir Belediye Başkanı Adayıydım. Cenab-ı Allah bana Karabük'e hizmet etme şansı verdi. Ben Karabük'ün topraklarında büyüdüm. Aynı şekilde fabrikaların içerisinde tozla, dumanla yetiştim. Hepinizin çektiği çileleri en iyi bilenlerden birisiydim ki 2009 senesinde size hizmet etmek için aday oldum. O tarihte 4 tane projeden bahsettim herkes şöyle söylüyordu. "Rafet Vergili yalan söylüyor, Rafet Vergili yıldızları gökten indiriyor." diyordu. Şükürler olsun ki vermiş olduğum sözlerden bugüne kadar yapamadığım hiçbir şey olmadı. Ben göreve geldiğim gün Belediyenin elektrikleri kesildi, işçisine maaşını veremiyordu, işçimizin 10 bin ikramiye alacağı vardı. Biz göreve geldikten sonra işçimiz parasını bir gün dahi geç almamıştır. İşçiler maaşını 3 gün önce almıştır ama 1 gün dahi geç almamıştır. Bizim çalışmalarımızın neticesinde Karabük Belediyesi Türkiye'nin en zengin belediyesi olmuştur.”

10 YILDA NE YAPILDI?

Vergili konuşmasına 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı icraatları anlattı ve “Ne yaptınız derseniz çok kısa bir şekilde anlatayım. Soğuksu da kentsel dönüşüm başladı, mezbaha şehir dışına çıktı, hal şehir dışına çıktı, yapılmaz denilen alt geçit yapıldı yanına dolmuş durakları yapıldı biraz daha ilerisinde Türkiye'nin en büyük yayalaştırılmış meydanı yapıldı. Eğer bir gecede bu 130 tane bina yıkılmasaydı Karabük hiçbir zaman meydana kavuşamazdı. Mahkeme kararları ile, koruma kurulu kararları ile durduruyorlardı. Şimdi adaylar yapamadıkları meydanın üstünde tadilatlar yapıyorlar. Meydanın ne olduğunu bilmedikleri için. Devam edelim kütüphane, yürüyen merdiven, asansör, Ticaret Merkezi yapıldı. Doğalgazın 4 senede dağıtımı yapıldı. Doğalgazın şuandaki dağıtımından her eve en az ayda 100 lira katkıda bulunuyoruz. Türkiye'nin en ucuz suyunu Karabük Belediyesi dağıtıyor. Elinizdeki 50 liralık su faturası Bolu'da 100 lira, Safranbolu'da 80 lira. Karabük'ün en büyük mahallelerinin su tesisatı değişti. Ana borularının su tesisatı değişti, asbest borular kaldırıldı, bir milyon kilometreden fazla asfalt kullanıldı. 350 kilometre kaldırım yapıldı, 20 kilometre istinat duvarları yapıldı, 117 tane park yapıldı, 23 tane Sosyal Yaşam Merkezi yapıldı, 200 bine yakın ağaç dikildi. Safranbolu ile Karabük'ün arasında çok güzel bir çelik köprü ile birleşti. Türkiye'nin en büyük Spor Vadisi şu anda hükümetin almış olduğu tedbirlerden dolayı müteahhide verilen haklardan dolayı durdurulduğu için yarım kaldı inşallah 2019 senesinde 330 dönüm arazi üzerine kurulan Spor Vadisi bitecek.” Diye konuştu.

“GÖREVİM SÜRESİNCE ADALET TERAZİM HİÇ ŞAŞMADI VE ŞAŞMAYACAK DA”

Vergili "Ben görevim içerisinde adalet terazisini bir milim dahi oynatmadım. Yapmış olduğum görev, hizmet içerisinde hakkını helal et diyeceğim bir Allah'ın kulu yok. Ben kişilere şahısların menfaatine göre çalışmam. Eğer toplum menfaati varsa yalnız sizler için çalışırım. Sizlerden topladığım her liraları size hizmet olarak çevirdim. Ve açıkça söyleyeyim hiçbir işimin önünde engel olmadı, bir gün para sıkıntısı çekmedim. Ben şuna inanıyorum bütün Karabüklülerin duası benimle beraberdi önümde açılmayan kapı kalmadı sizlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ SIRA GELDİ KARABÜK’ÜN 50 YILINI İMAR ETMEYE

Şimdi Karabük'ün 4 proje ile 50 yıllık sorununu çözmeyi hedeflediklerini anlatan Rafet Vergili konuşmasına şöyle devam etti;

"Şimdi geldik yine 4 tane çok önemli projelere. Bu projeler Karabük'ün artık 50 yıllık problemini çözecek proje. Ben 2009 senesinde göreve geldiğim zaman Karabük'te vasıta sayısı 26 bindi. Bugün Karabük'teki vasıta sayısı 66 bin, 5 sene sonra 85 bin. Şimdi Soğuksu Mahallesinden başlayacağız inşallah Safranbolu'ya kadar hiçbir trafik ışığında durmayacak şekilde 3 tane alt, 3 tane üst geçit yapıp Karabük'ün trafik problemini çözeceğiz. Şimdi diyorlar ki "bunu sen nasıl yaparsın, bunu devlet yapar" size olan bir hikâyeyi anlatacağım. Terminalin önü hepinizin bildiği yer. Bir üst geçit için en az 20 sene beklendi. En az 20 tane vatandaşımız orada trafik kazasında öldü. Bir üst geçit için. Eğer bir iş yapılacaksa sen mi yapacaksın, ben mi yapacağım? Diye beklenmez. Yaptık 2009 senesinden bu tarafa orada bir tane kaza olmadı. Dediğim gibi devletin yapabildiğini, devlet yapar yapamadığını Karabük Belediyesi yapar. Sonra gelelim 2'inci projeye. Tomografi ve röntgen sırası bekleniyor bizim görev alanımız içerisinde bunlar ile ilgili yine sizin mahallenize çok yakın bir mesafede olacak kentsel dönüşümün içerisinde bir Sağlık Tarama Merkezi kuracağız. Hiç ücret almadan tüm Karabüklülere hizmet edecek. Bunun parası da yeri de hazır. Sonra gençlerimiz ile ilgili 1 tane Bilim Merkezi yapılacak burada çocuklarımız her türlü deneyleri yapabilecek. İnanıyorum ki civar vilayetlerden bile buraya ziyaretçi çocuklar gelecek. Aynı şekilde parası da yeri de hazır. Biz diyoruz ki Bilim Merkezi, o da çocuklara Zıpzıp Oyun Merkezinden bahsediyor aramızdaki fark şu. Yine Yağmur Suyu Drenaj Projesi yapacağız. İki sene saha çalışması yapıldı projeleri yapıldı. Türkiye'de hiçbir şehirde yağmur suları ile ilgili alt yapı çalışmaları yok. 2 yılda bitecek proje. 2 yılda bitecek bir projeye bir tane belediye cesaret edemez. Çünkü alt yapı projeleri parayı kaybetme projeleridir. Kontrol etmediğiniz zaman paranın nereye gittiğini bilemezsiniz. Ama şükürler olsun biz 7 tane mahallenin ana borularını değiştirdik belki onda bir fiyatına mal ettik. Bizim çok rahatlıkla yapacağımız bu proje ile orayı su bastı, burayı su bastı diye 50 sene Karabük'te kimde konuşmayacak. Sonra ikide bir gelip meydan da bir şeyler yapıyorlar. Değerli hemşerilerim hepinizi 30 Mart akşamı yapmış olduğum Şehir Parkına sizi davet ediyorum. Yine emeklilerimiz ile ilgili hemen Ankara Caddesinin yanında muazzam bir Emekli Evi hazırladık. Emeklilerimizin gidip her türlü ihtiyaçlarını görebileceği bir Emekli Evini inşallah bu ayın sonunda veya Nisa’nın ortasında açacağız. Şimdi 100. Yıl Mahallemizdeki gençlerimiz ile ilgili muazzam bir Kitap Kafe hazırlanıyor burası da bitmek üzere."

KİMSEYE BOYUN EĞMEDİM, KİMSEYE DE BOYUN EĞDİRMEDİM

Konuşmasının sonunda kimseye boyun eğmediğini ifade eden Vergili "Şükürler olsun ki ben 10 yıllık icraatım boyunca hiç kimseyi ayırmadım. Çünkü ben hepinizin oylarını alarak seçilmiş bir Belediye Başkanıyım. Bir tane müdür dahi değiştirmedim. Hepsi Ak Parti'den belediyeyi aldığım müdürlerdir. Muazzam bir uyum içerisindeyiz. Bütün kararları meclis kararlarını Ak Partili, MHP'li kardeşlerimiz ile beraber ortak kararlar ile bugüne kadar Karabük'ü idare ettik. Şimdi birileri konuşuyor, konuşsun hiç umurumda değil. Ben hayatımda hiç kimseye boyun eğmedim. Ne Demir Çelik'e boyun eğerim, ne başkası bana boyun eğdirebilir. İş yaparsam kendime yaparım, çünkü benim firmalarım uluslararası ihalelere girebilecek Avrupalıların yapmış oldukları işleri yapabilecek kapasitede bir firmadır. Şu anda da Türkiye'nin üretmiş olduğu zırhlı araçların imalatlarının bir kısmını yapan atölyelerim var. Ben memleket sevdalısı birisiyim, para sevdalısı değil. Para ile ilgili Rafet Vergili'yi hiç kimse satın alamaz. Hepinize çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum." diyerek konuşmasını bitirdi.

Editör: Haber Merkezi