RAFET VERGİLİ MHP İL BAŞKANININ GÖREVDEN ALINIP ALINMAMASI İLE İLGİLİ AĞIR KONUŞTU

“TEPKİM KONGREYE GİTMELERİNE DEĞİL, SÖZLERİNDE DURMAMALARINA”

VERG

MHP’de yaşanan kongre süreci ile ilgili uzun süredir sessizliğini koruyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şahsıyla ilgili iddialara açıklık getirdi.

Başkan Vergili “Ne özel hayatımda, ne de siyaset yaşamımda hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım. Ortak bir karar alınırsa birlikte hareket edilir ve ona uyulur” dedi.

MHP’li muhalifler tarafından gerçekleştirilen 19 Haziran’daki kongre öncesinde İl Başkanı Burhanettin Arslan, Merkez İlçe Başkanı Samet Sarıtaş ve Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker ile kongreye gitmeme kararı aldıklarını, ancak Arslan ve Sarıtaş’ın buna uymadığını iddia eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Siyaset bir ekip işidir, istişare yapılır ve alınan karara uyulur. Ancak Muharrem kardeşimiz dışındakiler alınan karara uymadılar” dedi.

sametyal“Merkez İlçe Başkanı Birçok Partiliyi İhraç Edelim Diye Bana Geldi”

Merkez İlçe Başkanı Samet Sarıtaş’ın kongre öncesinde bazı partilileri ihraç edelim diye kendisine geldiğini, ancak daha sonra kendisinin de kongreye gittiğini belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili şunları söyledi;

“Bu arkadaş 19 Haziran’daki kongreden önce elinde bir dosya ile geldi. 25. Dönem Karabük Milletvekilimiz ve Safranbolu Belediye Başkan Adayımız başta olmak üzere, içlerinde belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi, il ve ilçe yöneticileriyle birçok partilimizin yer aldığı arkadaşlar var. ‘Bunlar Meralci, Sinancı, Ümitçi, Koraycı’ diye kategorize ederek, 'partiden ihraç edelim' dedi. Bende kendisine öyle şey olmaz, her arkadaşımızın gönlünde bir isim olabilir, onlar da partimizin iyiliğini düşünüyorlar dedim. Ancak sonradan ne olduysa bu arkadaş da kongreye gitti”

“Tepkim Kongreye Gitmelerine Değil, Sözlerinde Durmamalarına”

19 Haziran’daki kongreden bir hafta önce İl Başkanı Burhanettin Arslan ile birlikte MHP İstanbul İl Teşkilatının iftarına katıldıklarını da hatırlatarak açıklamalarına devam eden Karabük Belediye Başkanı Vergili, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Bir gün sonra İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı ve Safranbolu İlçe Başkanı bir araya gelip kongreye gitmeme kararı alıyoruz, hatta o süreçte Merkez İlçe Başkanı bana geliyor ‘Başkanım, Teşkilat Başkanımız Şefkat Bey aradı ve İl Başkanı ile ilgili muhalif olduğuna yönelik endişeleri var’ diyor, bizde il Başkanıyla sohbet ediyor, fikrini soruyoruz ve kendisi bize ‘Başkan hiçbir endişen olmasın, sen neredeysen biz oradayız’ diyor. Bizde dönüyor, Merkez İlçe Başkanına, Burhanettin Bey böyle diyor, endişe etmesinler diyoruz. Sonra da bu iki arkadaş birlikte kongreye gidiyor.

Madem kongreye gidecektiniz, verdiğiniz sözde durmayacaktınız. Bizi neden Genel Merkez nezdinde mahçup ediyorsunuz? Benim tepkim kongreye gitmelerine değil, verdikleri sözde durmamalarına. Şayet bana baştan ‘Biz gideceğiz’ deselerdi, ağzımı açmazdım. Neden gidiyorsunuz, diye de sormazdım”

İl Başkanı Burhanettin Arslan’ın 19 Haziran’daki kongre dönüşünde; “Rafet Beye karşı çok mahcubum, baskılara dayanamadım ve gittim” dediğini de iddia eden Karabük Belediye Başkanı Vergili “Kendisi çok mahçup olduğunu ve gerekirse istifa edebileceğini söylüyor. Bizde o zaman istifa etsin diyoruz. Arkadaşlar o zaman istifa et diyor, ancak bu seferde ‘Beni Genel Merkezin iftarına çağırdılar, oraya gidecek ve görüştükten sonra kararımı vereceğim’ diyor, lakin ne iftara gidiyor, ne de istifa ediyor” dedi.

Hiçbir zaman kendisini teşkilatın üzerinde görmediğini de ifade eden Rafet Vergili “Teşkilat terbiyem gereği hiç bir zaman kendimi teşkilatların üzerinde görmedim. Bu partide yaptığım tüm kavgalar teşkilatlar için oldu. Birileriyle kavga ettiysem teşkilatlar için ettim, teşkilattan gelen tüm talepleri de mümkün olduğu kadar yerine getirmeye çalıştım. Hiçbir zaman da teşkilata karşı başkanlık yapmadım. İl Teşkilatının bayramlaşma törenine İl Başkanını protesto ettiğim için katılmadım, ancak teşkilat terbiyem gereği alternatif bayramlaşma töreni de düzenlemedim, istesem en görkemli töreni de düzenlerdim” dedi.

Parti içinde yaşanan kongre sürecinde hiç bir partili arkadaşına herhangi bir empozede bulunmadığını da belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Her yiğidin kalbinde bir aslan yatabilir. Benim belediye meclis üyelerim içerisinde de mevcut genel başkanımızın dışındaki adayları destekleyenler var, ancak bir gün onlara bu konuda bir soru da sormadım, baskı da yapmadım. Tüm partililerimiz davamızın iyiliğini düşünüyor, ancak ben vefalı adamım, ne özel hayatımda, ne de siyasi yaşamımda hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım. Beraber yürüdüğüm bir arkadaşımın yanlış yaptığını düşünüyorsam onu düzeltmeye çalıştım, ancak yine de yarı yolda bırakmadım. Ben şahsen bu süreçte sonuna kadar Sayın Genel Başkanımızın yanındayım” dedi.

“Ülkücü Kıyımı” başlığı altında bazı yayın organlarında kendisiyle ilgili çıkan haberlere de yanıt veren Karabük Belediye Başkanı Vergili sözlerini şöyle tamamladı;

“ Geride kalan görev sürem içerisinde idari kadroya aldığım, nakil ile belediyeye getirdiğim tek arkadaş bu arkadaşımız. Ben pazar günü Sayın Genel Başkanımızla sosyal medya hesabımda fotoğraf paylaşıyorum, kendisi bir hafta sonra ‘Sen de kimsin?’ der gibi kongreye gidiyor, sen devlet memurusun, ne işin var kongrede, siyaseti sen mi yapıyorsun ben mi?”
Editör: Haber Merkezi