Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, öğle yemeğinde Öğlebeli Sanayi Sitesindeki esnaflar ile bir araya geldi.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Değerli dostlarım, değerli esnaf arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. 2009 senesinde Belediye Başkanlığı görevine talip olduğum zaman seçilme şansı en düşük Belediye Başkanı Adayıydım. Projelerim belki birilerine faydalı olur diye yola çıktım Cenab-ı Allah'ta bize Belediye Başkanlığı görevini nasip etti. 2 dönemdir sizlere yalnız Allah rızasını kazanmak için hizmet etmeye devam ediyorum. Ben tüm partilerin oyunu alarak bugünlere geldim. 10 yıllık icraatımda da ben hiç kimseyi birbirinden ayırmadım. O zaman 4 tane proje ile yola çıkmıştım bana "Rafet Vergili hayal kuruyor, yıldızları gökten indiriyor" diyorlardı. Sonra tabi bunların hepsi sustu. Biz 500 bin nüfuslu bir şehre verilebilecek hizmeti Karabük'e verdik.

Hal, Mezbaha, Dolmuş Durakları, Meydan, Kütüphane, Alt Geçit, Üst Geçit, Yürüyen Merdivenler, 117 Park, 23 Sosyal Yaşam Merkezi yaptık. Karabük'e yüzde 98 doğalgaz dağıttık. Doğalgaz kullanımı ile birlikte her evin ayda 100 lira menfaati oluştu. Su tesisatının ana şebekelerde dahil tamamını değiştirdik. Bunları yaparken mümkün olduğu kadar hiç kimse problem yaratmadan bu işleri çözmeye çalıştık. Karabük'te 10 yıldan günümüze kesintisiz su arzını sağladık. Arızaların 6 saati geçmemesine çok dikkat ettik. Türkiye'nin en ucuz suyunu kullanan vilayeti Karabük'tür. Sizin buradaki 50 liralık su faturanız Bolu'da 100 liradır. Bugüne kadar harcadığımız para trilyonları geçmiştir. Ben bu paraları sizlerden topladım. Bu paraların 1 lirasını kimseye peşkeş çekmedim. Biz Karabük'e bir format kazandırdık, kentsel dönüşümleri başlattık ve Karabük şuanda modern bir kent haline geldi. Bundan sonraki problemimiz Karabük'ün 50 yıllık geleceğini hazırlamaktır .

Yeni projelerimizi ortaya koyduk ve başka şeyler söylemeye başladılar. "Bunu devlet yapacaktı, sen neden yapıyorsun?" demeye başladılar. Devlet yapacağını yapar, yapamadığını biz yaparız. 3 tane alt geçit ve 3 tane üst geçit ile Soğuksu Mahallesinden başlayıp Safranbolu'ya kadar ulaşan bir kesintisiz ulaşım Karabük'e yapılacak. "Sen bunları yapamazsın" diyorlarsa gitsinler Karabük ile Safranbolu'yu birbirine bağladığımız Çelik Köprüye baksınlar. Şimdi biz yıllarca devlet köprü yapsın diye mi bekleyeceğiz? Yine muazzam bir Sağlık Tarama Merkezi yapacağız. Karabük'te yapacağımız Sağlık Tarama Merkezimizde ön tetkikler ile ilgili her türlü hizmet verilecek. Yine gençlerimiz ile ilgili muazzam bir Bilim Merkezi Yapacağız. Ortaokul, lise ve üniversite talebeleri bu merkezden faydalanacak. Civar illerden de gelenler olacak. Biz bu projelerimizi bir günde değil, planlayarak ortaya koyuyoruz. İnşallah çok yakında Spor Vadimizde devreye girecek. 330 dönüm üzerine yapılan Spor Vadimiz çevreye renk katacak. Her türlü sportif faaliyetlerin ünitelerinin olduğu, gençlerimizin ve yaşlılarımızın kullanabileceği bir alan.

Şöyle bir tartışma var ben Belediye Binasını Valiliğe verdim Valiliğin yerini de cami yeri olarak aldım. Kim ne derse desin Karabük'ün girişine dünyada örnek gösterilecek bir cami yapacağız. Ne kadar itirazları olursa olsun. Anlayamıyor arkadaşlarımız. Değer bakımından biz 5 liralık yer verdiysek 15 liralık yer aldık. Her alınan mülkün üstüne süper marketler yapılmaz, iş merkezleri kurulmaz. O süper marketlerin sahibi bir kişi olur ama bu ibadethanelerin sahibi bütün Karabüklüler olur. Bu seçimleri yaparken vicdanımda en ufak bit tereddüt yoktur. Bunlar Karabük'ün kaybı değil kazancıdır. Bunlar ile ilgili bazı propagandalar yürütüyorlar, yürütsünler.

Kendilerine üniversitenin gelişimi ile ilgilide her türlü desteği vermişizdir. Sen başarılı bir Rektördün. Biz senin başarılı bir Rektör olman için ne istediysen mutlaka yerine getirdik. Ama gelelim Milletvekilliği dönemine. Değerli dostlarım Sanayi Sitenizde kaç kere gördünüz Milletvekilimizi? Karabük'ün hangi derdine bir çare oldu? Kendisi sorduğum bu soruların cevabını veremiyor. Milletvekili iken yapmış olduğu tek icraat meclisten kendisinin çift maaş alabilmesi için kanun çıkartmak oldu. Bunların cevabını veremiyorsun çünkü sen bunlara hazır değilsin. Karabük'ü yönetmeye hazır değilsin.

Sizlere soruyorum şuradaki Hurdacıları kavgasız gürültüsüz kaldırabilmek kolay bir iş miydi? Hurdacıları kaldırmakla Sanayinin şekli değişmedi mi? bunlar bir görüş, bunlar bir düşünce olayı. Dediğim gibi biz Karabük'ün 50 yıllık geleceğini hazırlamak için yola çıktık. Karabük'ü bana emanet ettiniz. Benim bu emanete en ufak bile hıyanetim olmadı. Hiç kimseyi birbirinden ayırmadım, sen kimsin, sen nesin? demedim. 50 ye yakın arkadaşımıza kumanya dağıtırız hiç birisinin siyasi kimliğini bilmem. Talebelerimiz bizlere yazıyor "sizin burslarınızla okulumuzu tamamladık" diyorlar. Bunlar bize yetiyor. Sanayicinin, esnafın, garibanın yanında oldum, Karabük'ü kimseye peşkeş çekmedim. İnşallah Cenab-ı Allah bizi bu yoldan ayırmasın, hizmetlerimiz daim olsun. Sizin destek ve dualarınızla tekrardan Karabük'ü hep beraber idare edeceğimize canı gönülden inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi