BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ BARTIN İŞ DÜNYASI YEMEĞİNDE BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI DR. FARUK ÖZLÜ İLE BÖLGESEL KONULARDA GÖRÜŞMEDE BULUNDU



Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün Bartın iş Dünyası ile buluştuğu yemeğe katılarak, Karabük ve bölgesel konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Karabük-Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kuruluşu ile ilgili olarak verdiği katkılardan dolayı Bakan Faruk Özlü’ye teşekkür eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili;

“Arkadaşlarımız konu üzerinde çalışıyor, tabelamız dikildi. Değerli kardeşimiz, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan Bey ÇED konusunu yakından takip ediyor. Büyük ihtimalle bu konuda bu hafta çözüme kavuşacak. Bakanlığımız ilk etapta burada 350 hektarlık bir alanı sanayi olarak belirledi. Sizlerde uygun görürseniz bu alanı 1000 hektara çıkartalım, daha büyük parseller hazırlayarak daha güçlü yatırımcıları bölgeye çekmenin yollarını arayalım” dedi.

Merkezi hükümet ve yerel yönetim olarak Karabük’te elbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Vergili; “En önemli konularımızdan biri Devlet Demiryolları tesislerinin şehir dışına taşınması idi. Memleketimizin ağabeyi Sayın Mehmet Ali Şahin Bey’in takipleri ile bu sorunu aştık diyebiliriz. İnşallah kısa sürede bu konuda çalışmalara başlayacağız. Ayrıca bu işler bittikten sonra, 13 km uzunluğunda bir raylı sistem içinde çalışmalara start vereceğiz. Bu konudaki projelerimiz de hazır. Çok şükür Belediyemizin maddi problemi yok. Şu anda yaklaşık 150-200 milyon arası bir kaynağa sahibiz. Raylı sistem projemizi de kimseye muhtaç olmadan kendi imkanlarımızla yapacağız” dedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin bu açıklamalarını dinleyen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise; “Ne güzel, bu imkânları nasıl yaratıyorsunuz, birazda bizim Belediyemize kaynak aktarın. Karabük’e üniversitesi ile sanayisi ile imreniyoruz” şeklinde tepki verdi.

Başkan Vergili ayrıca, başta Filyos ve İsmetpaşa olmak üzere, bölgedeki Serbest Bölge ve İhtisas OSB’lere yabancı yatırımcı çekme konusunda kendi uluslararası iş çevresini harekete geçirmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin teklifine olumlu yanıt veren, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü; “Bölge gerek fiziki durumu, gerekse de jeopolitik konumu açısından son derece cazip bir noktada. Ayrıca demir ve karayolları ile limanlara ve büyük şehirlere ulaşımı da son derece olay. Ben bölgenin Bakanıyım. Karabük, Bartın, Zonguldak, Bolu, Düzce ayrımı yapmıyorum. Bize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.