Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına Atatürk Mahallesi ile devam etti.

Atatürk Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Bu mahalleler bizim oyun sahamızdı. Burada gezmediğim, ayak basmadığım yer yok. Şimdi tabi belediye başkan adayları geliyor anlatıyor. Bir tane adayımız gelsin Şeytanın Kahvesi'ni bulsun ben bir daha belediye başkanlığı yapmayacağım. Mevcut aday 6 yıl rektörlük yaptı ve sonra kendisini siyasete hazırlamaya başladı. Karabük'ü bilir yada bilmez.

Kendisi rektörlüğü döneminde bir tane stadyum yaptı. Bu stadyuma 20 trilyon lira para harcadı. Sırf reklamını yapabilmek için üstüne ay yıldız taktı ve buna da 9 trilyon harcadı. Sonra stadyum kaydı, kullanılamaz hale geldi üniversite tekrardan 21 trilyon lira daha para harcadı. Ve bugüne kadar da 20 kere tören yapılmadı. Diğer bir iş ise Karabük ile ilgili hiç bir icraat yapmadığı gibi yalnız mecliste milletvekilliğinden sonra 2 maaş alabilmesi ile ilgili kanun çıkarttı. Tek yaptığı icraat budur.

Şimdi diğer adayımıza gelelim sanki Dursun Altıparmak Bey Karabük'te belediye başkanlığı yapmamış. Her şeyi güzel güzel anlatıyor. İşçi ile ilgili anlatıyor, Organize Sanayi ile ilgili anlatıyor. Yapmış olduğu üç tane iş var. Bir tanesi 1990 senesinde ben Ticaret Odası Başkanı idim. Karabük için çok önemli kararlar aldım. Bunlardan bir tanesi Organize Sanayi idi. Müracaatını ben yaptım ve 1992'de Bakanlar Kurulu tarafından tastiklendi ve ben Ticaret Odası Başkanlığını bıraktım. Kendilerine bir tavsiyede bulundum. "Hamzalar'dan 3 Evler'e kadar Organize Sanayi ilan edin, büyük fabrikalar gelsin" dedim. Ne yaptı? 3-5 adama menfaat sağlamak için dağın tepesine Organize Sanayi yaptı. Sonra ne oldu? 2008 senesinde çıktım Organize Sanayi'ye bir tane yoğurt fabrikası var, bir tane de sucuk fabrikası var, elektrik yok. 17 trilyon liraya elektrik indirme tesisi yaptım ve devlete hibe ettim. Şuanda orada 25-26 fabrika var. 2000 arkadaşımız da ekmek yiyor. Büyük yatırımcılar geliyor 500 dönüm yer istiyor yer yok. Konuşa konuşa en sonunda Eskipazar'a Organize Sanayi kurulması ilgili karar aldırttım.

Diğer bir olay rant uğruna 200 Evler gibi bir beton yığınını ortaya çıkarttı. Orada ağaç dikmek için bir metre kare dahi yer yok. Ben size bir şey söyleyeyim. 200 Evler'de yaşamaktansa bu mahallede yaşamak bana göre çok daha doğru. 3 metre tahtayı koy evden eve geç. Böyle bir beton yığını. 200 Evler'in hemen altındaki Dere Evler'e bizim yapmış olduğumuz bir planlama ile mahalle yapılıyor. Git şehircilik neymiş öğren.

Diğer bir icraatı da Kares gibi bir beton yığınını Karabük'ün ortasına koydu. Başka ne yapıyor? "seni ben işe aldım bana oyunu vereceksin" diyor. Eğer ölmüşse oğlunu arıyor "senin babanı ben işe almıştım oyunu bana vereceksin" diyor. Bunlar Allah rızası için yapılır. Ben senin aldığın işçiden daha fazla işçi aldım. Kalkıp ta sen beni işe aldın diye bir vefa borcun mu olacak bana? 500'e yakın arkadaşımıza kumanya veriyoruz bir tanesinin ismini bilmem. Biz evinde ekmeği olmayan adama bunu ulaştırıyoruz. Bir tanesine siyaset üzerine bu yardım yapılmaz. Bunlar Allah rızası için yapılan işlerdir.

Değerli dostlarım diğer aday çıkmış beni işimle gücümle tehdit ediyor. Ben belediye başkanlığından sonra ne yapacakmışım. Beni iş yerlerim ile tehdit ediyor. Sanki Karabük o kadar vefasız, kendi evladına, iş yapana sahip çıkmayacak. Geliyor bize bunları öğretiyor. Size çok önemli bir şey daha anlatacağım. Kendisi televizyonda çıkmış anlatıyor."ben bu meydana üniversite çocuklarını getireceğim" diyor. Konya'dan örnek vereceğim onun için anlatıyorum bunu. Şuanda Konya'nın merkezi Mevlana Hz. Türbesi'nin olduğu yer. Şu saatte bir Allah'ın kulu orada yoktur. Erbakan Üniversitesi'nin olduğu yerde Meram Bağları'nın olduğu yer. Ne kadar kafe, restaurant varsa Meram Bağları'nda gelişmiştir. Hz. Mevlana'nın türbesine saat 6 deyince kilit vuruluyor, yoldan geçen vatandaş Fatiha bile okuyamıyor. Sen gidip kendi belediye başkanına bir akıl ver. Mevlana Hz. Türbesi 24 saat açık olsun diye git ona anlat.

İnşallah çok yakında bir asansör kulesi daha burada yapılacak. Şehir merkezine 10 dakikada inebileceksiniz. Hastaneye de 10 dakikada ulaşacaksınız. Bu mahalleye gelip" biz imarda değişiklik yapacağız" diyorlar. Bu tamamen yalandır. Bu mahalleye imar programı uygularsanız yıkılmayan ev kalmaz. Bu mahalle nasıl düzelecek? İnşallah bu sene Çarşamba Pazarı bölgesindeki bütün fabrikalar şehir dışına çıkacak. Orada kentsel dönüşüm başlayacak. Yine size 5 dakika uzaklığa Sağlık Tarama Merkezi kurulacak ve bu mahalleler değerlenmeye başlayacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi