Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarına Esentepe Mahallesi ile devam etti.

Seçim çalışmaları kapsamında gittiği her mahallede büyük bir ilgi gören Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Esentepe Mahallesinde coşkulu ve heyecanlı bir kalabalık tarafından meşaleler ve tezahüratlar ile karşılandı.
Esentepe Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısında Başkan Vergili’ye Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Kadın Kolları Başkanı Reşide Yıldırım ve parti üyeleri eşlik etti.

Esentepe Mahallesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısında bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Değerli dostlarım, değeli mahalle sakinlerimiz, değerli hanımlarımız, hepinizi saygıyla selamlarım. 10 yıldan bu tarafa Belediye Başkanlığını yürütmekteyim. Allaha şükürler olsun ki kimseyi birbirinden ayırmadan, adalet terazisini en ufak oynatmadan, belediyenin içine rüşveti sokmadan, sizlerden aldığım her kuruşu sizlere hizmet vererek geri çeviren bir Belediye Başkanı olarak görevime devam ediyorum. 2009 senesinde seçilme şansı en düşük Belediye Başkanı adayı olarak ben gösteriliyordum. Ama Cenab-ı Allah bana Karabük'e hizmet etmeyi nasip etti. Göreve geldiğim gün belediyenin elektrikleri kesilmişti, işçi maaşını ve ikramiyelerini alamıyordu. Biz görece geldik ve Karabük Belediyesi'ni Türkiye'nin en zengin belediyesi haline getirdik. O dönemler açıklamış olduğum projeler ile ilgili "yapamaz, yalan söylüyor, yıldızları gökten indiriyor" diye propaganda yapıyorlardı. Allah'a şükürler olsun ki söylediğim her sözü yerine getirdim.

Neler yaptınız derseniz çok kısa bir şekilde sayayım. Önce Soğuksu Mahallesine kentsel dönüşümle başladık. Mezbahayı taşıdık, Hali şehir dışına çıkardık, battı çıktıyı yaptık. Sonra gedik kent meydanına. O akşam 130 tane bina yıkılmasaydı bu kent meydanı hiç bir zaman olmazdı. Şimdi Karabük'ün ruhunu hiç bilmeyen bir aday arkadaşımız var. Şimdi yaptıkları bu meydan üzerinde ellerinde boya kalemleri ile şelaleler yapmak, ışıklar takmak. Sonra kütüphaneyi yaptık, Ticaret Merkezi'ni yaptık. Karabük'te 4 yıl gibi bir süre içerisinde doğalgazın tamamını dağıttık. Doğalgazın dağıtımıyla beraber her evin en az 100 lira menfaati var.

Yine kesintisiz su arzını gerçekleştirdik. Karabük'te 6 saati geçen su kesintisine izin vermedik. Türkiye'nin en ucuz suyunu Karabük Belediyesi dağıtmakta. Şuanda 50 liralık bir su faturanız Bolu'da 100 lira, Safranbolu'da 80 lira. 7 tane büyük mahallelerimizin su tesisatlarını değiştirdik, 117 tane park yaptık, 23 tane Sosyal Yaşam Merkezi yaptık, 2 tane bulvar açtık. Bu arada köprüler yaptık, asansörler, yürüyen merdivenler yaptık. Yine Safranbolu'yu Karabük'e çelik köprü ile birbirine bağladık. 330 dönüm üstüne kurulacak Spor vadisi bu sene ki ekonomik krizden dolayı müteahhitlere verilen haktan dolayı durduruldu. İnşallah 2019 senesinde bu bitecek. Yine 2014 senesinde vermiş olduğumuz sözlerin hemen hemen tamamını yerine getirdik. Bir milyon tondan fazla asfalt döktük, 20 kilometreden fazla istinat duvarı yaptık, 350 kilometreden fazla kaldırım yaptık.

Ben 2009 senesinde göreve geldiğim aman vasıta satısı 26 bindi şuanda Karabük'ün vasıta sayısı 66 bin, 5 dene sonra 80 bin. Öncelikle kesintisiz ulaşım Soğuksu Mahallesinden başlayacak 3 tane alt geçit, 3 tane üst geçit ile Karabük'ün trafik problemi tamamen bitmiş olacak. Şimdi bazı arkadaşlar bu devlet programıdır diyor. Kendileri Belediye Başkanı olmaya değil devlete iş vermeye geliyor. hazırlayacaksınız terminalin önünde bir üst geçit yapılmadı ve orada en az 20 tane vatandaşımız öldü. Bunu kim yapacak kavgası sebebiyle 20 vatandaşımız vefat etti. 2009 senesinde geldi Karabük Belediyesi en güzel şekilde üst geçidi oraya yaptı. Bunun dışında bir tane Sağlık tarama Merkezi dedik. Önceleri "bu sağlık bakanlığının işi" dediler sonra kendi programlarına aldılar. Biz muazzam bir Sağlık Tarama Merkezi yapacağız ki tomografi ve röntgen sıralarında hiç bir vatandaşımız beklemeyecek. Belediye hiç bir ücreti almadan bu hizmeti verecek. Bu projenin parası da, yeri de hazır. Sonra gençlerimizle ilgili bir Bilim Merkezi yapacağız. Bu Bilim Merkezi'nde çocuklarımız her türlü deneylerini yapabilecekler. Burası da Karadeniz bölgesinin tek bilim merkezi olacak. Civar vilayetlerden de burada testler görmeye çocuklarımız gelecek.

Sonra bakın yağmur yağdığı zaman Karabük'te yağmur suları her tarafta problem. Artık asfaltsız yer kalmadı. Kapullu Mahallesinden çıkan yağmur suyu Taşkent Caddesinden geçip valiliğe kadar geliyor, Kartaltepe'den çıkan yağmur suyu istasyona geliyor. 2 sene saha çalışması yapıldı. İnşallah Yağmur Suyu Drenaj Projesi 2 yılda Karabük'te tamamlanacak ve bir daha yağmur suları ile ilgili hiç kimse bir şey konuşamayacak. Yine en önemli olaylardan bir tanesi Çöp Toplama Merkezi. 10 yıldır Belediye Başkanıyım 12 yıl önce bunu ormanlık bir alanda yapmaya kalktılar bugünkü para ile 20 milyon lira para harcadılar. Sonra heyelan oldu ve yer bulamadılar. Biz 2 ay içerisinde olayı çözdük, yeri de bulduk, her şeyi bitirdik. Şuanda yalnız devletten izin kağıdı kaldı çok yakında gelecektir. Karabük'ün 50 yıllık problemini çözecek, elektrik üretecek, hem de belediye üretilen elektrikten payını alacak. Yine eksiklerimiz ne varsa yapılmaya devam edecek.

Bugüne kadar ne Ak Partili arkadaşım ne Chp'li arkadaşım ne Saadet partili nede Büyük Birik Partili arkadaşım sen farklı bir partidensin demedi. Herkes beni Karabük'ün ortak bir değeri olarak gördü. Gelin yine hiç bir parti gözetmeksizin hep beraber beni destekleyin Karabük'ün 50 yıllık geleceğini beraber inşa edelim. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi