Seçim öncesi ziyaretleri ve katıldığı programlar çerçevesinde Karabük'e havaalanı yapılması durumunda Eflani'yi işaret eden Rafet Vergili, geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul'a yanıtını sosyal medya hesabı üzerinden açtığı canlı yayın ile verdi.

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin Karabük Üniversitesi alanına yapılması planlanan eğitim pistinin yerine bölgeye hizmet verebilecek bir havaalanının Eflani bölgesine yapılması konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirerek, sözünü yerine getirmesi halinde Rafet Vergili’nin heykelini dikeceğini ifade etmiş “Vergili, siyasi bir hamle olarak bu konuları gündeme getirip ben proje öneriyorum Eflanililer destek versin diyor, sonra geri çekiliyor. Bir süre sonra kamuoyunda bizim üzerimizde bir yafta kalıyor, Vergili istedi Ertuğrul istemedi oluyor." demişti.

Vergili'ye açıkça bir çağrıda bulunarak "Siz samimi olarak bu projeyi takip edin benden talepte bulunduğun her konuda destek olmaya söz veriyorum." diyen Eflani Belediye Başkanı Ertuğrul'a yanıt ise Avrupa Birliği Konseyi Komite Toplantısına katılmak üzere İstanbul'da bulunan Başkan Rafet Vergili'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayın ile geldi.

"HEYKELİMİ DİKMESİNE İHTİYACIM YOK"

Vergili, yaptığı yayında kendisinin heykelini dikeceğini söyleyen Ertuğrul'a "Benim heykelimi dikmesini ihtiyacım yok." dedi. Bütün Karabüklü dostlarıma şunu tavsiye edeyim ne bir caddeye ne bir başka yere benim ismimi vermelerine gerek yok diyen Vergili, "Kendisi açıklamasında 'temcit pilavı, havanda su dövmek' gibi bir takım basit kelimeler kullanmakta. Ama yıllardan bu tarafa belediye başkanın tek icraatı  zaten 'temcit pilavı ve havanda su dövme'. Yıllardan beri Eflani'de bu icraatı yapıyor aynısını da bu yazısında yazmış." dedi.

Eflani Belediye Başkanı'nın da "Ben Eflani'ye havaalanı istiyorum" demesi ve gelen devlet büyüklerine konuyu iletmesi gerektiğine dikkat çeken Vergili, "2019 senesinde seçimler var ve 2019 senesinin sonuna kadar bu havaalanı gündemden düşmeyecek. Bu havaalanı ile birlikte de İbrahim beyin belediye başkanlığı bitecek. Bir sürü senin asfaltsız, kaldırımsız yerin var. Gel Karabük Belediyesi'ne de ki benim şu asfaltımı, şu kaldırımımı ya. Ben bugüne kadar partizanlık yapmadım." dedi.

"EFLANİ'YE HAVAALANI YAPILMASINI NEDEN İSTEMİYORSUN"

Bugüne kadar Eflani'ye ne yaptın da, ne istedin de sana kim vermedi sorusunu soran Vergili "Şimdi bu yalnız benim meselem mi? Eflani'ye havaalanı yapılması yalnız benim meselem mi, Yenice'ye Organize Sanayi yapılması yalnız benim meselem mi? Eskipazar'a Organize Sanayi yapılması yalnız benim meselem mi? Eskipazar Organize Sanayi diye diye Eskipazar'a Organize Sanayi yapıldı. Şimdi de büyüteceğiz diye uğraşıyorlar. Aynı şekilde Yenice'ye konuşalım. Yenice Organize Sanayi diye diye orası da karara alındı. Öyle veya böyle bu arkadaşlar, Belediye Başkanları bu işlerin arkasında duruyor. Önce hepsi sessiz kaldı bu söylediklerimi. Sen hem sessiz kalıyorsun, hem duyarsız kalıyorsun, hem de Eflani'ye bu havaalanının yapılmasını neden istemiyorsun. Sen evvela bunu açıkla." dedi.

Vergili canlı yayınını sona erdirirken "Şimdi ben çok kısa bir cevap vermiş oldum ama şunu unutmasın. Ben konuşa konuşa Eflani'ye de havaalanı yaptıracağım. Beni dinleyen ve paylaşan tüm arkadaşlarıma da teşekkür ederim." dedi.

Editör: Haber Merkezi