Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, sosyal medya hesabı üzerinden açtığı canlı yayında gündemden düşmeyen MARZİNC konusunda geçtiğimiz gün Karabük'e gelerek açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ı eleştirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açtığı kısa yayında MARZINC konusunda bilgi vermek için bu yayını yaptığını söyleyen Vergili, açıklamasında "Şuan benim gördüğüm kadarıyla Mehmet Ceylan beyin yaptığı açıklama çok büyük bir talihsizliktir. Bu gerçekten bir Karabük sevdalısıyım diyen birine yakışmaz. İçerisinde bir miktar kurşun yüksek demekle neyi kastediyor, bunların hepsini tek tek sıralaması gerekiyordu. Birde bilgi olarak size şunu veriyim; bu andaki depolama tesisinin altında beton yoktur. Direk toprakla temastadır. Kendilerinin altına beton atılmış,  membran kaplanmış gibi ifadeleri bulunmakta. Böyle ifadelerin hiç bir gerçek tarafı yoktur." dedi.

İzabe tesislerin ve ark ocaklarının tehlikeli madde atık statüsüne bakanlık tarafından alınmamasının üzücü olduğuna dikkat çeken Vergili, "Buna anlam verememekteyim. Şuanda Çevre Bakanlığı pil toplatmakta. Şöyle ifade edeyim 700 bin ton ark ocaklarının baca tozu bulunmakta. Bir yılda çıkan 700 bin ton baca tozunda da hemen hemen 28 bin ton kurşun bulunan bir maddenin tehlikeli atık statüsüne alınmaması çok garip. Mehmet Ceylan beyin açıklamasından şunu anlıyorum, bakanlık veya kendileri kim üzerine alınırsa alınsın, ark ocakçıları ve MARZINC arasında kalmış, vicdanları MARZINC ile ark ocakçılarına teslim edilmiş." ifadelerini kullanarak Pazartesi günü daha kapsamlı açıklama yapacağını belirterek yayını sonlandırdı.