Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bu gün Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımı ile Beşbinevler'e yapılan Çok Amaçlı Spor Salonu açılışına davet edilmediğini söyleyerek, "Halbuki oranın yerini biz vermiştik." diye serzenişte bulundu.

Vergili, dün akşam Karabük Valiliği tarafından Belediye'ye davetiye faksının akşam 9'u 10 geçe çekildiğini belirterek şunları söyledi;

"Bundan 3 yıl önce Karabük'e o dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Akif Kılıç Bey gelmişti. Yemekte Sayın Mehmet Ali Şahin bey felan hep birlikteydik. Bakan Bey, 'Karabük'e bir sporcu fabrikası yapalım, yani çok amaçlı spor salonu' dedi. Gençlik Spor İl Müdürü de böyle kompleks bir tesisin yapılabilmesi için arsalarının olmadığını söyledi. Ben de 'arsa işini biz çözeriz' dedim. Ve Karabük belediyesine ait olan 5 Bin 700 metre kare arsayı bila bedel Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis ettik. Bütün parselasyon işlerini felan yaptık ve Sayın Mehmet Ali Şahin beye gönderdim. Sayın büyüğümüz de bakanlıktan bu işleri halletti ve Karabük'e öyle bir tesis kazandırdık."

Vergili "Biz bunları yaparken ve Karabük'e Çok Amaçlı Spor Salonu kazandırırken, atanmış aday da milletvekiliydi ama hiç bir şeyden haberi yoktu. Beni bu salonun açılışı töreni için ne il başkanı ne milletvekili kimse aramadı. Valilikten de davet faksı gece geliyor. Bir de atanmış aday buranın yapımında hiç bir katkısı yokken orada çıkmış 'Bu salonu ben yaptım' diyor ya..." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi