Karabük Belediye Başkanı ve MHP Adayı Rafet Vergili, son birkaç gündür sosyal medyada yayılan bir video ile ilgili kendi sosyal medyasından videolu bir açıklama yaptı.

2015 Haziran Genel Seçimlerinde Rafet Vergili’nin, Burhanettin Uysal Caddesi açılışında yaptığı konuşmayı içeren videoda, Vergili, o dönem KBÜ Rektörü olan Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile ilgili çok başarılı bir kişi olduğu ve milletvekili adayı yapılsaydı yine çok başarılı olacağını ifade ediyor.

Karabük Net Haber’in arşivlerinden bulunarak sosyal medyada yayılan bu video ile ilgili Vergili şu açıklamalarda bulundu;

"2 günden bu tarafa Karabük sosyal medyasında 2015 senesinde yapmış olduğum bir konuşma yayınlanmaktadır. Bu yapmış olduğum konuşmada ben o günkü gerçekleri söylemiştim ve başarılı bir rektörümüzün ismini Karabük’te bir caddeye vererek şahsını onurlandırdık. Milletvekilliğinde de çok başarılı olacağını düşündüğüm bu kişi milletvekilliği dönemindeki yapmış olduğu icraatları ile bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Öncelikle tek yapmış olduğu iş kendisinin milletvekilliği döneminden sonraki dönemde 2 maaş alabilmesiyle ilgili kanun değişikliği teklifini meclise vererek geçirmesi olmuştur ki, buda bizim için bir hayal kırıklığı olmuştur. Görmüş olduğunuz bu belgede bunu da size gösteriyorum. Bir televizyon konuşmasında da bunun tamamını inkar etmiştir.

Bugün buna cevap verememektedir ki bizde yanılmışız. Hepinize teşekkür eder, bilgilerinize sunarım."

Editör: Haber Merkezi