Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında bir çok mahalle gezisi ve ev toplantılarının yanı sıra 5000 Evler Mahallesi Şahin Tepesi mevkindeki BETİM 1 İş Merkezinde bulunan esnaflar ve vatandaşlar ile bir araya geldi.

Başkan Vergili yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“117 tane park yaptık, özellikle 5000 Evler Mahallemizde muazzam bir yeşil kuşak oluşturduk. Değerli dostlarım bakın şimdi çıkmışlar bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar. Mevcut aday başarılı bir rektörlük yapmış olabilir ama başarılı bir milletvekilliği yapmadı. 3 yıl milletvekilliği yaptı bir Allah'ın kulu kendisini Karabük'te gördü mü? Yapmış olduğu bir tane icraatı size söyleyeyim. 20 trilyon liraya bir stadyum yaptı. Üstüne 9 trilyon liraya ay yıldız takt. Sonra stadyum kaydı ve kullanılamaz halde geldi. Tekrardan stadyumu kurtarmak için 21 trilyon lira daha para harcadılar. Bugüne kadar orada 20 kere tören yapılmamıştır.

Diğer yaptığı iş milletvekilliğinden sonra 2 maaş alabilmesi ile ilgili kanun tasarısını meclisten geçirmesi oldu. Siyasette için hiç yalan söylemedim. Bana bir oy aldırmak için kimse bir yalan söylettiremez. Hepsi bunların meclis tutanaklarında mevcut. Şimdi benim hakkımda konuşuyor, istediğini konuşsun. Benim kim olduğum belli. Ben Mehmet Vergili'nin oğluyum. Ben bu memlekette büyüdüm ve yalnızca sizler için çalıştım. Ben varlığı bu memlekette gördüm. Şükürler olsun ki Cenabı Allah'ta bana bu memlekete vefa borcumu ödemeyi nasip etti. Onun konuşmalarını hepsinin boş olduğunu siz benden daha iyi biliyorsunuz.

Diğer adayımıza gelelim. Sanki daha önce belediye başkanlığı yapmamış gibi şimdi bize Karabük ile ilgili bir sürü şey anlatıyor. Kendisinin 3 tane icraatı var. Bir tanesi 200 Evleri beton yığını haline getirdi. Orada ağaç dikecek, park yapacak bir metre yer bulamıyoruz. İkincisi ben 1990 senesinde Karabük'te Ticaret Odası Başkanıydım ve Karabük ile ilgili 5 tane çok önemli kararlar aldım. 1 tanesi organize sanayinin müracaatıydı. 1992'de Bakanlar Kurulu tarafından tasdiklendi. Ben görevi bırakırken kendilerine "Hamzalar'dan 3 Evler'e kadar organize sanayi ilan edin" dedim. O ne yaptı siyaseten dağın tepesine bu organize sanayiyi yaptı. 2008 senesinde organize sanayiye çıktım bir tane süt, bir tane de sucuk fabrikası vardır. Elektriği, suyu yoktu. 17 trilyon lira para harcadım elektrik indirme merkezi yaptım ve devlete hibe ettim. Şuanda hemen hemen 20-25 fabrika kuruldu ve 2000 arkadaş orada ekmek yiyor. Şimdi gelmişler Karabük'ü ve Karabük'teki yaşamı anlatıyorlar.

Özellikle de milletvekilliği yapmış kişi ben profesörüm diyor ama ağzından çıkanları kulağı duymuyor. Bir tane projesi var o da Rafet Vergili. Akşama kadar beni anlatıyor. Ben bütün partilerin oyunu alarak seçilmiş bir belediye başkanıyım. Bu güne kadar da adalet terazisinin en ufak dengesini bozmadım. Karabük'ün 50 yıllık geleceğini inşa etmek için burada bulunan tüm partili arkadaşlarıma diyorum ki gelin hep beraber Karabük'ün 50 yıllık geleceğini inşa edelim”

Editör: Haber Merkezi